• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Uskrsna priča na imanju Salajevih

Na imanju vas očekuje više od 10 tisuća svjetlećih pisanica i mnogobrojne uskrsne dekoracije koje čine posebnu izložbu uskrsnih motiva

E-mail Ispis PDF

Foto: Boris Rogić

GRABOVNICA Nakon čarobne zimske Božićne bajke, već četiri godine zaredom na imanju Salajevih održava se i Uskrsna priča, koja je službeno otvorena jučer, 19. ožujka u Grbovnici nedaleko Čazme.

Zeko, pilić i jaje pričaju svoju priču u iščekivanju najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa. Na imanju vas očekuje više od 10 tisuća svjetlećih pisanica i mnogobrojne uskrsne dekoracije koje čine posebnu izložbu uskrsnih motiva. Osim razgledavanja jedinstvenih uskrsnih dekoracija i svjetlosnih atrakcija, posjetitelji će moći uživati u oživljenim tradicijskim igrama, radionicama, traženju pisanica uz prigodne nagrade, kazališnim predstavama za najmlađe, ponudi tradicijskih obrta u suvenirnicama te  bogatoj moslavačkoj  gastronomskoj ponudi. Paljenje velikog uskrsnog krijesa očekuje ih 26. ožujka u 19 sati.

– Velika jaja smo oblagali sa šibama od breze i unutra su žaruljice. Imamo 90 jaja na drveću, svjetlećih pisanica, drveno jaje s 1000 žaruljica, sve u svemu pravu čaroliju uskrsnih ukrasa. Potrebno je puno rada, moraš stalno biti u tome da bude drugačije i da  to na nešto liči jer to nije moja struka. Ali to je od srca jer volim ljude, posebno djecu i veselim se kada čujem cvrkut djece da su oni sretni, jer onda sam i ja sretan. Zadovoljan sam jer kad vidim toliko ljudi onda vjerujem da je ipak nešto dobro napravljeno – rekao je domaćin Zlatko Salaj prilikom otvorenja Uskrsne priče.

Posjetitelji Uskrsne priče imat će prigodu, nakon milijunima svjetala obasjane večernje Božićne bajke, imanje Salajevih, koje se proteže na oko 6 hektara i krasi ga gotovo 1700 različitih biljaka, 3 jezera, 15 mostova, potoci i oko 2,5 km uređenih stazica; doživjeti i u njegovoj dnevnoj raskoši proljetno probuđene prirode, kao izletište i mjesto za odmor i opuštanje.

– Zadovoljstvo mi je ponovo biti ovdje u Grabovnici kod obitelji Salaj. Naša priča počela je prije 15 godina kada je obitelj Salaj krenula u uređivanje svoje okućnice i otada se mnogo toga promijenilo. Danas je Uskrsna priča na okućnici koja je krasno uređena, a svake godine se nadodaju novi sadržaji. Veselje mi je da već sada vidimo toliko ljudi. Broj, posebno najmlađih kojima je i ova manifestacija namijenjena, nadilazi naša očekivanja. Čestitke svima koji su u tome sudjelovali, prvo g. Salaju začetniku ove ideje. Ono što smo pričali prije nekog vremena sada se zbilja i počelo dešavati. Imamo nove stvari koje nisu bile, imamo nastambe, Štrumpfova, puno stvari koje klinci jako vole. Ovo je turističko dešavanje par ekselans, koje predstavlja, ne samo Čazmu, već i Republiku Hrvatsku. Kada zbrojimo manifestacije koje se odvijaju na ovom relativno malom prostoru to postaje najprodavanija turistička atrakcija u Hrvatskoj.  Mene veseli vidjeti entuzijazam i rezultate ovog rada. Turistička zajednica i Županija prati  ovo od samih početaka, i to se pretvorilo u manifestaciju koja nosi ime Čazme, naše županije i cijele Hrvatske u svijetu – naglasio je župan Bajs.

Manifestacija će trajati do 28. ožujka 2016., a za posjetitelje će imanje Salajevih svoja vrata otvoriti svaki dan od 15 do 21 sat. Paljenje svjetlosnog dijela izložbe predviđeno je svakodnevno u 19 sati.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 21 Ožujak 2016 09:56 )