• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Uskrsna radionica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama »Bilogora« i Udruge za autizam Bjelovar

Osim upoznavanja te ugodnog druženja uz kolače i kavu, namjera je bila izraditi što više pisanica s pomoću kojih će se prikupljati sredstva toliko potrebna za rad dviju udruga

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Udruga osoba s intelektualnim teškoćama »Bilogora« i Udruga za autizam Bjelovar  organizirale su u petak, 18. ožujka  zajedničku radionicu izrade uskršnjih pisanica.

Osim upoznavanja te ugodnog druženja uz kolače i kavu, namjera je bila izraditi što više pisanica s pomoću  kojih će se prikupljati sredstva toliko potrebna za rad dviju udruga.

Naime, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama svakoga dana brine o dvadeset petoro odraslih osoba u prostoru koji je postao premalen za rastući broj članova. Svi oni po završetku obrazovanja u V. osnovnoj školi  Bjelovar dolaze u Udrugu koja ostaje  jedina  alternativa  za provođenje barem dijela dana u strukturiranom okruženju. Stoga je želja i aktualni cilj Udruge naći veći prostor, bolje i adekvatnije opremljen.

Udruga za autizam Bjelovar želi ostvariti svakodnevni kvalitetan rad za djecu i mladež s autizmom, ali je to gotovo nemoguće bez stalno zaposlene osobe. Iz tog razloga nužno je osigurati sredstva za radnoga terapeuta koji će svojim djelovanjem  unaprijediti kvalitetu života autističnih osoba. Time će se umanjiti njihov osjećaj usamljenosti i izoliranosti. Objema udrugama u ostvarenju ciljeva  dragocjena je pomoć institucija, ali i svakog dobronamjernog građanina koji donira, makar i skromna sredstva.

U četvrtak, 17. ožujka, štićenici Udruge osoba s intelektualnim teškoćama »Bilogora« na Gradskoj tržnici Bjelovar prodavali su radove koje su sami napravili, a kako bi prikupili sredstva za rad Udruge.

Ažurirano ( Srijeda, 23 Ožujak 2016 09:59 )