• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Na Gradskoj tržnici Bjelovar otvorena izložba braniteljskog stvaralaštva

Svoje ručne radove izložili su hrvatski ratni veterani i članovi njihovih obitelji koji se bave slikarstvom, pirografijom, izradom satova i minijaturama dječjeg namještaja te drugih mahom hobi djelatnostima

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Gradski ogranak udruge Hrvatskih ratnih veterana iz Bjelovara pod vodstvom Marijana Novosel organizirao izložbu braniteljskih radova uoči Uskrsa. Na prostoru Gradske tržnice Bjelovar i uz pokroviteljstvo Komunalaca d.o.o. članovi udruge i njihovi simpatizeri složili su izložbu braniteljskog stvaralaštva, koju je danas, 24. ožujka, svečano otvorila Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika.

– Braniteljska populacija u Bjelovaru je izuzetno velika, i oni su raspoređeni po različitim udrugama. Jedna od udruga su i Hrvatski ratni veterani, ogranak Bjelovar. Oni su danas priredili prodajnu humanitarnu izložbu, a s prikupljenim sredstvima pomoći će svojim kolegama. Predsjednica Gradskog vijeća Vanja Posavec i ja obišli smo ih te na taj način dali podršku onome što rade. Branitelje u pravilu kategoriziramo kao ljude s velikim primanjima i određenim pravima. No, većina branitelja je nezaposlena, ili je u mirovini, dakle imaju problem sa svojim slobodnim vremenom, i s tim jesu li korisni društvu ili nisu. Ovo je jedna od divnih stvari koja se radi. Dakle, da se oni u svoje slobodno vrijeme bave s onim u čemu su najbolji, dakle, ručnom izradom korisnih predmeta. Na taj način svima nama na ovoj izložbi pokazuju da su korisni društvu i istovremeno prikupljaju novac za one svoje kolege koji se nalaze u teškom stanju. Vjerujem da će povećati broj članova u bjelovarskom ogranku Hrvatskih ratnih veterana, da će se uključiti veći broj branitelja, jer ovo je jedna radna okupaciona terapija koja njima jako puno znači i Grad Bjelovar će im u tome dati podršku – rekla je Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika, prilikom otvaranja izložbe.

Svoje ručne radove izložili su hrvatski ratni veterani i članovi njihovih obitelji koji se bave slikarstvom, pirografijom, izradom satova i minijaturama dječjeg namještaja te drugih mahom hobi djelatnostima. Mnogi od izlagača članovi su projekta Ratnici u miru koji je na daleko poznati brand udruge. Izložba na gradskoj tržnici u Bjelovaru održat će se do subote 26. ožujka 2016.

– Sljedeća izložba bit će u sklopu 19. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma. Sve vas pozivam da posjetite izložbu, a našim članovima hrvatskim veteranima posebno se zahvaljujem na njihovom trudu, samoodricanju, smrzavanju od jutarnjih sati, i vjerujem da ćemo u ova tri dana puno toga pokazati – rekao je Marijan Novosel, voditelj bjelovarskog ogranka udruge Hrvatskih ratnih veterana.

Predsjednik udruge Nenad Šantalab istaknuo je kako je ovo prva samostalna aktivnost voditelja i članova kluba nakon nedavnog imenovanja. Aktivnost su podržale i županijska organizacija HRV BBŽ te Operativno središte HRV-a Sjever u kojemu ove dvije organizacije djeluju pod vodstvom Siniše Mitrovića.

Ažurirano ( Četvrtak, 24 Ožujak 2016 17:27 )