• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DINKO PIRAK: Budućnost Grada Čazme je u približavanju zagrebačkoj regiji

Gradonačelnik je o toj temi razgovarao i sa članovima Savjeta mladih Grada Čazme koji su se složili da građani Čazme zaslužuju bolje uvjete za život i jednake prilike kao ostali stanovnici Bjelovarsko-bilogorske županije, kojoj trenutačno pripadaju

E-mail Ispis PDF

ČAZMA Budući da se konstituiranjem Sabora i formiranjem nove vlade govori o novom lokalnom i regionalnom ustroju Republike Hrvatske, sve je više prisutno razmišljanje stanovnika Čazme da bi pripajanje zagrebačkoj regiji bilo od interesa našim građanima.

– Dosadašnja praksa pokazala je da, zbog pojedinih pripajanja ustanova, sve teže dolazimo do određenih usluga. Na primjer: najava ukidanja laboratorija u Domu zdravlja u Čazmi, promjenom mjesne nadležnosti općinskog suda građani odlaze na rasprave u Daruvar i Pakrac, Porezna uprava koja se svela samo na nekoliko djelatnika i sl.. Zbog činjenica da naši stanovnici sve više gravitiraju Zagrebačkoj županiji – posao, školovanje, zdravstvo, u Gradu Čazmi postoji inicijativa oko novog regionalnog ustroja u kojem je budućnost Grada Čazme u približavanju  zagrebačkoj regiji – smatra gradonačelnik Čazme, Dinko Pirak.

Gradonačelnik je o toj temi razgovarao i sa članovima Savjeta mladih Grada Čazme koji su se složili da građani Čazme zaslužuju bolje uvjete za život i jednake prilike kao ostali stanovnici Bjelovarsko-bilogorske županije, kojoj trenutačno pripadaju. Stoga je zaključeno da treba pokrenuti inicijativu među Čazmancima kako bi se zatražilo i njihovo mišljenje. Ukoliko podržavaju ovu inicijativu, građani su to mogli potvrditi davanjem svojih potpisa, koje su u Čazmi skupljali članovi Savjeta mladih, u nedjelju, 3. travnja, za vrijeme održavanja supermaratona.

Čak je i ta međunarodna sportska manifestacija, jedna od najstarijih u Hrvatskoj, primjer istovremeno dobre suradnje sa Zagrebačkom i loše s Bjelovarsko-bilogorskom županijom. Zagrebačka županija, kao i Grad Zagreb, tradicionalno pomažu, financijski i drukčije, organizaciju najduže utrke u Hrvatskoj, supermaraton od Zagrebačkog do Čazmanskog kaptola.

Bjelovarsko-bilogorska županija, manifestaciju po kojoj je Čazma poznata, na žalost, posljednjih nekoliko godina ne podupire.

Ažurirano ( Utorak, 05 Travanj 2016 14:30 )