• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U ULICI 108. PUKA OTVORENA NOVA ZGRADA POVRŠINE 400 KVADRATA

Bjelovarski Crveni križ izgradio dom od odštete iz spora s gradom

U novom bi se prostoru uskoro mogla otvoriti i socijalna trgovina

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U srijedu, 11. svibnja, kod stare sokolane, u Ulici 108. puka otvorena je nova zgrada Crvenog križa.

– Nakon spora koji smo vodili s Gradom Bjelovarom zbog nepoštivanja Zakona o crvenom križu,  bjelovarska organizacija Crvenog križa dobila je oko tri i pol milijuna kuna koje je iskoristila za gradnju novog objekta. Novi prostor je 400 kvadrata sa skladištima i još nije u cijelosti završen, a slijedi i njegovo opremanje. Zgrada Crvenog križa bit će namještena starim i korištenim namještajem – rekao je Ratimir Blažeković, ravnatelj Crvenog križa Bjelovar.

Rekao je da Crveni križ u Bjelovaru ima ukupno četiri zaposlena koliko je imao i prije tridesetak godina.

Predsjednica Crvenog križa Karmela Caparin rekla je kako su ponosni što su uspjeli dovršiti ovu investiciju.

– Analizirali smo naš program koji je zaista opsežan i uvidjeli da nemamo dovoljno prostora i da našim građanima ne možemo osigurati adekvatan prostor. Sada imamo znatno više prostora za skladištenje hrane i odjeće.  Za velike poplave u Slavoniji imali smo velikih problema sa smještajem odjeće i materijala. Sada imamo prostor u kojemu možemo ih možemo i razvrstavati. Jedno mjesto predviđeno je i za darivanje krvi. Za novi prostor već smo predvidjeli programe. Pozivam građanke i građane Grada Bjelovara da tijekom tjedna Crvenog križa, od 8. do 15. svibnja, posjete novi prostor gdje mogu izmjeriti visinu šećera u krvi i krvni tlak – rekla je na otvorenju Karmela Caparin, predsjednica Crvenog križa.

U novom bi se prostoru gradskog Crvenog križa uskoro mogla otvoriti i socijalna trgovina. Zahvaljujući boljim uvjetima moći će se također pojačati preventivni i odgojni rad.

– Moramo raditi na prevenciji – rekla je Karmela Caparin, predsjednica Crvenog križa i dodala da su preventivne aktivnosti važne kako bi se prevenirao dijabetes i sve druge teške bolesti.

Ažurirano ( Subota, 14 Svibanj 2016 21:35 )