• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE O SASTANKU ŽUPANA BAJSA I MINISTRA NAKIĆA VEZAN UZ IZGRADNJU NOVE ZGRADE OPĆE BOLNICE BJELOVAR

Zajednički cilj je da krenu u izgradnju nove bolnice

Vjerujemo kako će projekt gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar biti i primjer zajedničkog uspješnog povlačenja europskog novca Ministarstva zdravlja i regionalne samouprave, točnije Bjelovarsko-bilogorske županije, rečeno je na konferenciji za medije

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR – ZAGREB U Ministarstvu zdravlja, Jučer 20. svibnja, održan je radni sastanak ministra zdravlja Daria Nakića i njegovih suradnika s bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom i njegovim suradnicima te saborskim zastupnikom Mirom Totgergelijem. Tema sastanka bila je projekt dogradnje Opće bolnice Bjelovar za koji je ishođena građevinska dozvola i ostala prateća dokumentacija u koju je do sada uloženo preko pet  milijuna kuna.

Ministar Nakić i župan Bajs na sastanku su došli do zajedničkog stava, a to je da će Ministarstvo zdravlja, Bjelovarsko-bilogorska županija i Opća bolnica Bjelovar raditi na iznalaženju rješenja za zatvaranje financijske konstrukcije što uključuje fondove Europske unije, samu Bjelovarsko-bilogorsku županiju i njenu Opću bolnicu, rečeno je danas na konferenciji za medije u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Cilj je da se na temelju postojeće građevinske dozvole, bez gubljenja vremena, prilagodi projekt reformama, osigura financiranje i povlačenje sredstava iz Fondova Europske unije i samim time omogući pokretanje izgradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. Dogovorena je i suradnja između stručnih ljudi Ministarstva zdravlja, Bjelovarsko-bilogorske županije i Opće bolnice Bjelovar kao i termin novog  sastanaka koji je predviđen za sredinu lipnja.

Župan Bajs je naznačio da podržava partnerski odnos Ministarstva zdravlja, Bjelovarsko-bilogorske županije i Opće Bolnice Bjelovar, jer sve zainteresirane strane u projektu imaju zajednički cilj, a to je da jedan od najvrijednijih projekata u zdravstvu u Republici Hrvatskoj krene u izgradnju, i Opću bolnicu Bjelovar čije su zgrade građene u 18., 19. i 20. stoljeću pretvori u modernu bolnicu 21. stoljeća kakvu građani Bjelovarsko-bilogorske županije i zaslužuju. Vjerujemo kako će projekt gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar biti i primjer zajedničkog uspješnog povlačenja europskog novca Ministarstva zdravlja i regionalne samouprave, točnije Bjelovarsko-bilogorske županije, rečeno je na konferenciji za medije.

Podsjetimo, Ministarstvo zdravlja bilo je poništilo Javni poziv koji je podrazumijevao financiranje projekta, i jučerašnji sastanak održao se u cilju iznalaženja mogućnosti zatvaranja financijske konstrukcije u iznosu od 160 milijuna kuna, na koliko je procijenjena izgradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar.

Ažurirano ( Subota, 21 Svibanj 2016 16:14 )