• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


REFERENDUMSKI USTANAK U HRVATSKOJ DOBIO JE SVOJE PRISTALICE I U BJELOVARU

USPRKOS MEDIJSKOJ BLOKADI 1600 POTPISNIKA

Bjelovarski aktivisti poručuju: »Konačno je došlo vrijeme da se ispravi dvadesetogodišnja nepravda.« - te zahvaljuju na potpisima 1600 svjesnih građana grada Bjelovara

E-mail Ispis PDF

 

BJELOVAR – I na području Bjelovara Referendumski ustanak u Hrvatskoj, uz sveopću medijsku blokadu, dobio je potporu 1600 građana.

Podsjetimo, Odbor birača je zamolio da se građani izjasne postoji li potreba da se

raspiše referendum na sljedeća pitanja: Jeste li ZA ili PROTIV A Poništenja pretvorbe, privatizacije u RH? B Zabrane rasprodaje imovine, prostora i prirodnih resursa RH? C Članstva Republike Hrvatske u članstvo EU?i D Zabrane prometovanja, proizvodnje i prodaje GMO-a u RH?

U Bjelovaru je potpisivanje počelo 13. veljače i trajalo je do 27. veljače na samo jednom štandu na korzu, a nekoliko dana i na štandu na tržnici. Sakupljeno je za prvo pitanje: »Poništenje pretvorbe i privatizacije« 1530 potpisa, za drugo pitanje: »Zabrana rasprodaje hrvatskih resursa« 1575 potpisa, za treće pitanje: »Zabrana proizvodnje i distribucije GMO hrane« 1555 potpisa i za četvrto pitanje: »Za novi referendum oko ulaska u EU« 1425 potpisa.

- Usprkos medijskoj blokadi i nemogućnošću da se obavijeste ljudi sa sela, kao i malom broju volontera, vrlo ružnom i hladnom vremenu, postigli smo fantastičan rezultat: 6085 potpisa građana. No, tu naše akcije ne prestaju, vjerojatno ćemo podići tužbu oko nemogućnosti prava građana da organiziraju referendumsko pitanje te nastavljamo prosvjede svaki petak u 17 sati. Svi gradovi, svi trgovi pod geslom Obrani hrvatska dobra, kazao je u ime malog tima bjelovarskih volontera Mario Kovačić koji zahvaljuje svim nesebičnim volonterima, ali zahvaljuje na potpisima i 1600 svjesnih građana Bjelovara, posebno obećavajući da se tu neće stati, da je došlo konačno vrijeme da se ispravi dvadesetogodišnja nepravda.

Ažurirano ( Četvrtak, 28 Veljača 2013 22:05 )