• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U BJELOVARU OBILJEŽEN SVJETSKI DAN SRCA

Bjelovarčanima mjerili tlak, šećer i određivati indeks tjelesne mase

Ovogodišnji slogan »Odabir za zdravo srce, za svakoga i svugdje« ukazuje na to da nikada nije rano početi brinuti o svome zdravlju

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Svjetski dan srca obilježen je danas, 25. rujna, u Bjelovaru na korzu. Tom prigodom Bjelovarčanima, koji su to htjeli, mjerili su arterijski tlak, određivati indeks tjelesne mase, vrijednosti glukoze u krvi, te procijenili njihovu ukupnu tjelesnu aktivnost ili neaktivnost.

Ovogodišnji slogan »Odabir za zdravo srce, za svakoga i svugdje« ukazuje na to da nikada nije rano početi brinuti o svome zdravlju. Bolesti srca i krvnih žila vodeći su uzroci smrti u cijelome svijetu i odgovorne su za 17,3 milijuna smrti svake godine, a očekuje se da će do 2030.godine taj broj porasti i do 23 milijuna. I u Hrvatskoj situacija nije ništa bolja, a pri samom hrvatskom vrhu kada su bolesti srca i krvnih žila u pitanju je i Bjelovarsko-bilogorska županija. Stoga i ove godine Hrvatski liječnički zbor podružnica Bjelovar i Opća bolnica Bjelovar uz podršku Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije, Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije, Medicinske škole Bjelovar, Gradske ljekarne Bjelovar, Dječjih vrtića Grada Bjelovara i Atletskog kluba Bjelovar priredili su obilježavanje Svjetskog dana srca na gradskom korzu, kod fontane.

Priređene su i sportske aktivnosti, a  svi sudionici sportskih događanja dobili su medalje za sudjelovanje u obilježavanju Svjetskog dana srca koje su im dodijelili čelnici grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ažurirano ( Subota, 26 Rujan 2015 12:02 )