• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


POVODOM MEĐUNARODNOG TJEDNA NOŠENJA

Bjelovarske mame promoviraju pravilno nošenje djeteta

Idealan položaj novorođenčeta u nosiljci prati oblik male kralježnice koja nema oblik slova S, poput kralježnice odraslog čovjeka, već oblik slova C. Razmislite li malo kako je dijete bilo u trbuhu, bit će vam jasno zašto

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Bjelovarske mame, njih desetak, danas, 5. listopada, samoinicijativno su se okupile kako bi promovirali pravilno nošenje djeteta, odnosno idealan položaj bebe u nosilici i to povodom Međunarodnog tjedna nošenja.

Idealan položaj novorođenčeta u nosiljci prati oblik male kralježnice koja nema oblik slova S, poput kralježnice odraslog čovjeka, već oblik slova C. Razmislite li malo kako je dijete bilo u trbuhu, bit će vam jasno zašto, piše anavie.net.

Idealan položaj nogu u nosiljci jest uvijek s koljenima iznad guze, u položaju koji zovemo položaj žabice ili slova M. Uz to, želimo vidjeti da dijete ima potporu od koljena do koljena kako bismo bili sigurni da se nogice ne bi objesile. Ako pogledate kakve remenčiće nosi dijete s displazijom kukova (Pavlik harness), vidjet ćete da se noge drže u sličnom položaju. Na ovaj način smo sigurni da kukovi, koji su još uvijek nerazvijeni, nisu pod nepravilnim opterećenjem.

Spomenute bjelovarske mame međusobno su se prvobitno upoznale preko facebook grupe jer sve   koriste pamuče pelene umjesto jednokratnih. Pamučne pelene osim što se mogu koristiti više puta, ujedno su zdravije i ekološki prihvatljive, tvrde okupljene bjelovarske mame.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 05 Listopad 2015 17:54 )