• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


SVE SE VIDI

ŠTO SEKS GOVORI O VAŠOJ VEZI?

Imate problema u vezi? Vaš muškarac mogao bi na to ukazati seksom. Vi samo trebate naučiti čitati znakove, a evo i kako

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

Iako mnoge žene misle da je seks za muškarce samo seks, ipak ne mogu biti dalje od istine nego što jesu. Naime, muškarci komuniciraju putem seksa i zapravo puno toga otkrivaju o vezi. Ako želite naučiti čitati seksualne znakove, proučite sljedećih nekoliko redaka.

Pitajte i dobit ćete

Kako ističu brojni seksolozi, mnoge žene nemaju zadovoljavajuće seksualne živote iz jednostavnog razloga jer se ne usude tražiti ono što žele. Najčešće je to zbog odgoja koji "pretjerano" seksualne žene etiketira kao promiskuitetne. No muškarci ne znaju čitati misli. Ono bi voljeli ispuniti sve vaše fantazije, ali to se neće dogoditi dok im ne kažete. Dakle, muškarci ne mogu čitati vaše misli. Zatražite ih što god želite i dobit ćete, a rezultat će biti ispunjen i raznolik seksualni život.

Više seksa katkada je želja za bliskošću

Primijetili ste da on češće želi voditi ljubav s vama i da većinu slobodnog vremena posvećujete seksu? To bi mogao biti način na koji pokazuje da vas treba uz sebe te da čak i gaji strahove u pogledu vas. Primjerice, možda se boji da ćete ga napustiti, a želi vas u svojoj blizini pa je seks zapravo izraz njegove anksioznosti i želje za bliskošću. Ako vam je stalo do njega, pokažite mu da vam je stalo. I muškarci se znaju osjećati nesigurno, zagrlite ih i pružite im podršku kad primijetite u kakvom su stanju.

Seks nije prestao zbog vašeg kilograma viška

Brojne se žene znaju požaliti da u njihovu braku ili vezi već dulje vrijeme nema seksa, i to zato što njihov suprug, odnosno partner to ne želi. Najčešće žene smatraju da je uzrok tomu pokoji kilogram viška koji im je ostao nakon trudnoće i rađanja djece. No, kako pojašnjavaju psiholozi, drugi su razlozi zbog kojih muškarci odbijaju seks, a to nema veze s kilogramima. Kad on odbija seks, vrlo je vjerojatno da se osjeća udaljeno i zapostavljeno. Vjerojatno misli da vam je sve postalo važnije od njega. Ovaj problem možete riješiti samo otvorenim razgovorom.

Nedostatak ljubavi nije uzrok varanju

Neki muškarci u braku ili dugim vezama varaju. Žene misle da je to zato što su ih muškarci prestali voljeti, no to nije istina. Muškarci i žene uistinu imaju različite poglede na seksualnost. Varanje za muškarca znači upoznavanje "neosvojenih teritorija" i uživanje u seksu, ali to ne znači da je prestao voljeti svoju partnericu. Ženama je to pak teško shvatiti jer one uz seks vežu emocije. To je glavni kamen spoticanja između muškaraca i žena. "Muškarci ne varaju zbog žena, nego zbog nekih osobnih problema", istaknuo je jedan američki seksolog. Što učiniti kad se to dogodi? Dakako, razgovorom pokušati riješiti sve probleme.

Ažurirano ( Četvrtak, 14 Veljača 2013 18:46 )