• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NEVJEROJATNO OTKRIĆE!

KAD ĆE ŽENA DOPUSTITI MUŠKARCU DA JE VIDI PRVI PUT BEZ ŠMINKE?

Glavni razlog zbog kojeg žene skrivaju pravo lice pred muškarcima je nedostatak samopouzdanja iz kojeg pak proizlazi strah da nisu dovoljno dobre i lijepe

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

Koliko dugo vremena treba da žena muškarcu otkrije svoje pravo lice, odnosno lice bez imalo šminke? Najnovije istraživanje otkriva da je potrebno čak mjesec dana! Naime 80 posto ispitanica koje su sudjelovale u istraživanju priznaje da u prvih mjesec dana intenzivnog druženja ne dopuštaju muškarcu da ih vidi bez šminke.

Iako mnoge od njih u prvih mjesec dana spavaju sa svojim partnerima i bude se pored njih, ipak uspijevaju sačuvati svoje »pravo lice«. Kako? U istraživanju koje je provela kompanija polutrajne šminke Debra Robson otkrivaju da idu toliko daleko da se probude prije partnera, odu u kupaonicu, nanesu malo šminke, a potom se vrate u krevet. Razlog zbog kojeg to čine je strah da se muškarcu neće svidjeti bez šminke.

Oko 60 posto žena ne pribjegava takvom triku jer imaju drugu »metodu«. Kako su same priznale, one uopće ne skidaju šminku prije spavanja nego spavaju s njom pa su ujutro još uvijek barem djelomično našminkane.

Istraživanje je pokazalo da 17 posto ispitanica ne otkriva pravo lice ni nakon dva mjeseca veze, a čak 16 posto ih čeka od šest do osam mjeseci! Oko osam posto ispitanica ne dopušta muškarcu da ih vidi bez šminke cijelu godinu zajedništva, a tri posto njih nikada ne dopusti muškarcu da ih vidi bez šminke.

Glavni razlog zbog kojeg žene skrivaju pravo lice pred muškarcima je nedostatak samopouzdanja iz kojeg pak proizlazi strah da nisu dovoljno dobre i lijepe. Najveće »zasluge« za to imaju mediji koji propagiraju nerealnu besprijekornu ljepotu te tako stavljaju strašan pritisak na većinu žena.

Takav stav žena veseli industriju ljepote, ali psiholozi napominju da je poremećen sustav vrijednosti u pogledu ljepote te da mnoge žene trpe zbog toga. Neke od njih s time se nose cijeli život.

Ažurirano ( Srijeda, 13 Ožujak 2013 11:51 )