• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


M65 FIELD JACKET

NAJPRODAVANIJA JAKNA SVIH VREMENA!

Znadete li koja je najprodavanija jakna svih vremena?

E-mail Ispis PDF

Izvor: danas.net.hr

Popularna komandosica, odnosno punim imenom M65 Field Jacket proizvodi se već gotovo 50 godina i dan danas je jedan od najtraženijih modela. Originalno dizajnirana 1965-te godine za potrebe Američke vojske tijekom borbi u planinama Južnog Vijetnama, gdje su se vojnici susretali s najgorim vremenskim uvjetima, M65 jakna do danas nije doživjela gotovo nikakve promjene.

GDJE JE TAJNA USPJEHA?

Prije svega u klasičnom i izrazito praktičnom kroju, te odličnom sastavu materijala. Vanjski je materijal od kombinacije gusto tkanog pamučnog platna i najlona, što se pokazalo savršenim za odbijanje vlage, a uz vodootporni premaz ova jakna pruža odličnu zaštitu i prilikom kiše. Ono što je dodatni bonus, svakako je topla podstava koja se lagano skida, te će vas komandosica ugodno grijati zimi i pružiti zaštitu u hladna maglovita proljetna jutra. M65 doslovno možete nositi od rane jeseni do kasnog proljeća. Velika pažnja posvećena je stvarnim potrebama, tako da jakna ima četiri velika džepa na preklop, a unutar ovratnika nalazi se skrivena kapuljača. Rukav se može dodatno podesiti, dok je na dnu elastična uzica za zatezanje jakne. I to je to! Jednostavno i krajnje praktično, bez nepotrebnih dizajnerskih dodataka.

Danas M65 jaknu proizvodi više proizvođača, a ono što svakako morate pripaziti je da model koji kupujete odgovara strogim pravilima US standarda (MIL-C-43455J). Iskustvo je pokazalo da i nakon 20 godina upotrebe originalna M65 jakna i dalje zadržava sva svoja svojstva.

U Zagrebu i Splitu originalne M65 jakne potražite u American Shopu.

Ažurirano ( Srijeda, 13 Ožujak 2013 14:16 )