• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


GOLA ISTINA

OTKRIVENO ŠTO JE BITNO KOD VELIČINE PENISA

Muškarci, žao nam je, ali čini se da je veličina ipak bitna, barem tako tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Ottawa u Kanadi

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

Naime, obdareni muškarci privlačniji su i imat će više uspjeha.

Iako žene tvrde da je bitna osobnost, izgled, a i novac ima određenu privlačnu moć, gola istina glasi da je veličina bitna.

U istraživanju je sudjelovalo 100 žena svih dobi i obrazovanja, a pokazivane su im slike čak 5.145 muškaraca. Na slikama su bili muškarci različitih proporcija ramena i tijela i naravno različitih veličina penisa. Veličina penisa na slikama bila je od pet do 13 centimetara jer je to prosječna veličina kod zapadnjaka. Žene su potom trebale ocijeniti atraktivnost i privlačnost pojedinog muškarca. Na njihovo mišljenje utjecala je visina, raspon ramena pa su viši muškarci smatrani atraktivnijima, a veliku ulogu u odluci imala je i veličina penisa.

Istraživanje je objavljeno u časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). Ovo istraživanje kosi se s nekim ranijim studijama u kojima su znanstvenici došli do saznanja da veličina muških genitalija nije bitna. Iako znanstvenici nisu ustanovili koja je idealna veličina penisa, proporcije su jako bitne. Za utjehu muškarcima, muškost im ne mora biti izrazito velika, ali bitno je da je u proporciji s ostatkom tijela. Još jedno nedavno istraživanje, sa Sveučilišta u zapadnoj Škotskoj bavilo se ovom temom i otkrilo kako je vjerojatnije da će žena doživjeti orgazam ako je muški penis širi od prosječnog.

Ažurirano ( Utorak, 09 Travanj 2013 10:25 )