• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


GAF ZA GAFOM

ZAŠTO PRVI SPOJEVI ČESTO POSTANU KATASTROFA?

Trema je najveći uzročnik čudnovatog ponašanja i kod muškaraca, ali i kod žena na prvim spojevima

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

Upoznavanje nove simpatije može biti prava igra živaca pa nije neobično da ljudi zaborave njezine ime ili se ponašaju kao trogodišnje dijete. Ako ste se ikada našli u takvim okolnostima, nemojte biti strogi prema sebi jer niste jedini.

Gotovo trećina ispitanika koja je sudjelovala u istraživanju, priznala je da su imala strašnu nervozu prije prvog izlaska s novom simpatijom. Upravo ta trema, kako su izjavili, uzrokovala je čitav niz gafova, a to pak može uzrokovati smanjenje šansa za drugi izlazak.

Istraživanje tvrtke Halls menthol sweets u kojemu je sudjelovalo 2150 ispitanika, pokazuje da gotovo 10 posto muškaraca zbog treme partnerici pogrešno izgovori ime, a sve to zbog nervoze. Oko dva posto muškaraca zbog nervoze doslovno je svojim ponašanjem pravilo budalu od sebe.

Sa sličnim problemima suočavaju se i žene samo one to možda malo bolje skrivaju. Odnosno, ženska nervoza krije se u verbalnom istraživanju pa one onda ili previše pričaju ili ništa ne govore. Zanimljivo je da one žene koje inače puno govore, na spojevima zbog treme zanijeme. Žene su priznale i kako se zbog treme na spojevima znoje pa se onda još brinu da se i to vidi.

Dakle, kad idući puta budete nervozni prije izlaska, prisjetite se da najvjerojatnije i druga strana ima iste probleme. I muškarci i žene osjećaju strah i nervozu pa onda drugoj strani malo popustite i nemojte im sve uzimati za zlo.

Ažurirano ( Utorak, 09 Travanj 2013 10:38 )