• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NEOČEKIVANI RAZLOZI

NE BISTE VJEROVALI KOLIKO MUŠKARACA GLUMI ORGAZAM

U novom istraživanju trećina muškaraca priznala je kako povremeno glumi orgazam. Prema riječima doktora Abrahama Morgentalera, muškarci to čine zbog ljubavi i naklonosti prema svojoj partnerici te zbog nesigurnosti što se tiče seksa

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

Odavno je poznato da žene ponekad za vrijeme seksa, iz različitih razloga, odglume orgazam, no novo istraživanje koje je proseo doktor Abraham Morgentaler pokazalo je da i iznenađujući broj muškaraca glumi orgazam. U svojoj novoj knjizi Why Men Fake it: The Totally Unexpected' Truth ovaj profesor urologije navodi priče brojnih muškaraca koji su glumili orgazam, a najveći šok svakako su bili razlozi zbog kojih su to činili, piše Daily Mail.

»Kada sam počeo raditi, prije 25 godina, najveće iznenađenje bila mi je spoznaja da se muškarci kada su u ozbiljnoj i predanoj vezi brinu o svojim partnericama više nego o sebi. Za svakog muškaraca koji se ne ponaša dobro mogu vam navesti barem 10 primjera onih koji su predani svojim partnericama te se trude najbolje što mogu kako bi bili što bolji partneri. Iako to izgleda potpuno nevjerojatno, a da ne spominjemo i fizički nemoguće, no doista je moguće da muškarac odglumi orgazam, iako je način na koji se to čini još obavijen velom tajne«, kaže Abraham Morgentaler u intervjuu za online magazin Salon.

U nedavnoj studiji sveučilišta u Kansasu čak 70 posto žena i 30 posto muškaraca priznalo je kako glume orgazme. U toj studiji oba spola su za glumljenje orgazma navela isti razlog – zbog nadolazećeg orgazma partnera osjećali su pritisak da i oni dožive seksualni vrhunac.

Dr. Morgentaler navodi promjene u ulogama spolova kao još jedan razlog zbog kojega muškarci glume orgazam jer nisu više tako sigurni u svoju muškost. Doktor Morgentaler objašnjava da se muškarac dobro osjeća u svojoj koži ne zato što mu seks pruža veliko zadovoljstvo, nego zato što može zadovoljiti svoju partnericu.

Ažurirano ( Subota, 20 Travanj 2013 17:01 )