• Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size


PET LAKIH KORAKA

ZAŠTO MUŽEVI VARAJU ŽENE I KAKO IH SPRIJEČITI

Iako je Helen Mirren nedavno izjavila da u braku nije potreban seks, seksolozi tvrde da nije potreban samo ako nemate ništa protiv toga da vas muževi varaju. A kako i zašto varaju, proučila je Helen Croydon za Daily Mail

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

Autorica kontroverznog bestselera "The Sugar Daddy Diaries" proučila je zašto ustvari muškarci varaju svoje dugogodišnje žene i partnerice. Saznanja će Helen iskoristiti u svojoj novoj knjizi "F The Fairytale" u kojoj istražuje suvremene modele veza kao alternativa braku.

Kako bi prikupila dovoljno informacija o temi, Helen je razgovarala sa stotinama žena i muškaraca te (pod krinkom) provodila vrijeme na portalu za nevjerne muževe Maritalaffair.co.uk.

Glavni razlog nevjere je, pomalo očekivano, seksualno nezadovoljstvo uvjetovano nedostatkom privlačnosti te prelaskom seksa u rutinu. Kako bi izbjegle tu situaciju, Helen savjetuje ženama da izdvoje vrijeme za seks jer, što više orgazama dožive, to će ih više željeti. Evo što još savjetuje:

 1. NEISPUNJENE POTREBE MUŽEVA
  Ovo je čest problem među friškim očevima i partnerima zaposlenih žena. Tu kolotečinu pokušavaju razbiti nečim novim, počesto van obiteljska četiri zida.
  Što napraviti:
  U vezama bismo se trebali osjećati voljenima i punim snage. Ako nije tako, bolje nam je samima. Zato se potrudite da se partner tako i osjeća. Prestanite voditi zabilješke tko je što napravio jer na duge staze to i nije važno. Svakodnevno izdvojite određeno vrijeme za međusobni razgovor. Dovoljno je i 15 minuta za vrijeme večere.

 2. VOLI VAS, ALI JE NESTALO NAPETOSTI
  Iznenadilo me koliko mi je muškaraca reklo da vole svoje žene i ne razmišljaju o razvodu, ali žele nešto dodatno. Ne nužno seks, dovoljne mogu biti večere i druženja.
  Što napraviti:
  Pretjerana bliskost i familijarnost mogu ubiti strast u vezi, zato probajte maksimalno sačuvati vezu od turobne stvarnosti.

 3. PARTNEROVI ZDRAVSTVENI PROBLEMI
  Kad zdravstveni problemi priječe jednom od partnera seksualne odnose, drugi zna pobjeći u tuđe zagrljaje. Mnogi parovi su se u takvim slučajevima dogovorili da partner ispunjava svoje seksualne potrebe van veze.
  Što napraviti:
  Ovdje je ključ – pristanak. Iako vi mislite da seksom ne varate partnera emocionalno, partner to možda ne gleda na taj način. Nema ništa loše u otvorenim vezama, no ne mogu se svi nositi s tim jednako.

 4. SINDROM "JOŠ SAMO JEDNOM"
  Vrlo čest sindrom kod parova pred brak koji krivo vjeruju da će im taj jedan izlet i sjećanje na njega biti dovoljni da budu dobri u braku.
  Što napraviti:
  Ako sumnjate da bi partner mogao potražiti taj "zadnji put prije baka", potrudite se da razbuktate njegov seksualni apetit, a ne da ga utišavate. Natjerajte ga da vam govori o svojim seksualnim fantazijama i pokušajte ih ostvariti zajedno.

 5. OPORTUNIZAM
  Muškarac ili žena ide van grada na par dana te pomisli kako nitko neće saznati za izlet u tuđi krevet. Po mom iskustvu, osobe koje to naprave daleko od partnera, napravile su to i prije ili su razmišljale o tome.
  Što napraviti:
  Bolje reći što ne napraviti. Nemojte ga kontrolirati, pretraživati mu mail ili mobitel, prisluškivati telefonske razgovore. Previše kontrole samo tjera osobu od vas. Najbolja obrana od prevare je poštovanje.

Ažurirano ( Nedjelja, 20 Siječanj 2013 13:29 )