• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NOVI PROBLEMI OBITELJI ŠENOLT

Umjesto rješenja problema nove dodatne komplikacije

Naime, nagomilani dugovi za struju došli su na naplatu, a kako obitelj Šenolt nema novaca za isplatu duga predstoji im isključenje struje. Dio pretraga koje je Igor trebao obaviti u OB Bjelovar mu je otkazan, nakon čega je potražio našu pomoć u traženju odgovora.

E-mail Ispis PDF

VELIKI GRĐEVAC Nedavna priča o Igoru Šenoltu koju smo objavili na svojim stranicama još nije dobila rješenje, nego se cijela situacija za Igora i njegovu obitelj dodatno zakomplicirala. Naime, nagomilani dugovi za struju došli su na naplatu, a kako obitelj Šenolt nema novaca za isplatu duga predstoji im isključenje struje. Dio pretraga koje je Igor trebao obaviti u OB Bjelovar mu je otkazan, nakon čega je potražio našu pomoć u traženju odgovora.

U razgovoru s načelnikom Općine Veliki Grđevac Marijanom Dautancom dobili smo informaciju kako Općina nema širi socijalni program za svoje ugrožene mještane. Igoru je tako pružena pomoć u vidu donacije građevinskog materijala te novčane pomoći u sklopu programa koje Općina redovno nudi mještanima slabijeg socijalnog statusa. Izuzev toga, Općina nema mogućnost preuzeti na sebe ekstenzivniju socijalnu pomoć. To je zadaća nadležnog Centra za socijalnu skrb, koji bi se trebao ozbiljnije pozabaviti slučajem obitelji Šenolt.

Što se tiče liste čekanja u OB Bjelovar, zašto Igor Šenolt nema prednost s obzirom da se sumnja da ima rak debelog crijeva što treba pokazati navedenim pretragama, te zašto je otkazan dio pretraga,  puni odgovor OB Bjelovar donosimo u nastavku:

Poštovana,

slijedom Vašeg upita provjerili smo liste čekanja i termine za koje gospodin Šenolt ima ugovorene dijagnostičke pretrage i preglede.

Za većinu ugovorenih pretraga i pregleda se gospodin upisivao 14.07.2015. godine, prilikom čega mu je dodjeljen prvi slobodni termin za potrebnu obradu.

Prilikom upisivanja gospodin je imao uputnice na kojima nije naznačena dijagnoza bolesti koja bi upućivala da se radi o karcinomu, te mu nije dodjeljen prioritetni termin koji se dodjeljuje pacijentima koji imaju dijagnozu karcinoma ili sumnju na karcinom.

Svjesni smo činjenice da se za dio dijagnostičkih pretraga čeka nešto duže, ali radi velikog broja pacijenata i smanjenog broja pojedinih liječnika specijalista (godišnji odmori, bolovanja, edukacije – subspecijalizacije u Zagrebu, ...), nismo u mogućnosti pacijentima osigurati ranije termine, tako da se ponegdje pacijentima dodjeljuju termini tek za nekoliko mjeseci, a ponegdje ih se upisuje na listu čekanja, a termin im se dodjeljuje naknadno prilikom čega se pazi na redoslijed upisivanja na listu čekanja.

Pretragu koju spominjete, za koju je gospodinu javljeno da ju ne može obaviti na zakazani termin, morali smo otkazati svim pacijentima koji su bili upisani za taj dan (21.08.2015.) radi iznenadnog bolovanja, koje je uz redovno korištenje godišnjih odmora, poremetilo raspored rada za tu djelatnost. Svi pacijenti kojima je otkazan termin tog dana, obavit će tu pretragu u rujnu, a točan termin će im se naknadno javiti.

S poštovanjem,

sanacijski upravitelj

Zoran Seleš

Epilog, i nadamo se sretan kraj, ove priče se još čeka.

Ažurirano ( Utorak, 04 Kolovoz 2015 18:53 )