• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Zatvoreno posljednje sabiralište mlijeka u Babotoku

U Babotoku tri obitelji imaju laktofriz, odakle se, kako piše Toni, svakodnevno odvozi mlijeko. Pošto cisterna ionako svakodnevno dolazi u selo po mlijeko, pa ne bi trebao biti problem isprazniti i sabiralištu, pojašnjava Toni

E-mail Ispis PDF

BABOTOK Naš vjerni čitatelj Toni posao nam je fotografije i kratki popratni tekst o zatvaranju posljednjeg sabirališta mlijeka u Babotoku. Prvo su zatvorili ono na kraju sela, piše Toni, da bi prije nekoliko dana zatvorili i ovo drugo u centru sela. Oba sabirališta su mještani sami napravili. Mještani su čak prije nekoliko godina financirali i dovod vode u sabirališta, jer su im prijetili zatvaranjem, ako ne budu bila priključena na mjesni vodovod.

U Babotoku tri obitelji imaju laktofriz, odakle se, kako piše Toni, svakodnevno odvozi mlijeko.  Pošto cisterna ionako svakodnevno dolazi u selo po mlijeko, pa ne bi trebao biti problem isprazniti i sabiralištu, pojašnjava Toni te dodaje da sad tih nekoliko domaćinstva nemaju kuda s mlijekom, jedino im preostaje da ga svaki dan voze u Donje Zdjelice.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 07 Rujan 2015 19:42 )