• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


AKCIJA SPAŠAVANJA ZANEMARENOG PSA KOJU JE NA POZIV GRAĐANA POKRENULO ZVONO, UZ POMOĆ UDRUGA »VAU VAU AMIGO« I »ŠAPA«, USPJEŠNO ZAVRŠENA

S lanca na kirurgiju i udomljavanje!

Hvala članovima udruge za zaštitu životinja VAU VAU AMIGO koji su ipak uspjeli dovesti na teren veterinarsku inspekciju i veterinara koji je odmah nakon pregleda psa omamio da mu može skinuti lanac iz rane na vratu te su ga djelatnici bjelovarskog azila ŠAPA prevezli u veterinarsku stanicu na dalju kiruršku obradu – piše napisao pokretač akcije spašavanja Dragutin Franković

E-mail Ispis PDF

Foto: Dragutin Franković

BJELOVAR Prije nekoliko dana objavili smo priču jednog ogorčenog građana postupkom svoga susjeda na čijem je lancu bio ranjeni pas na rubu da ugine, a nitko od onih koje je pozvao u pomoć nije se odazvao. Učinili su to volonteri bjelovarskih udruga za zaštitu životinja i odveli psa na liječenje i udomljavanje. Za svaku pohvalu, a sramotu nadležnih. Sada objavljujemo pismo zahvale koje je napisao pokretač akcije spašavanja Dragutin Franković.

»U ime psa i mene osobno zahvaljujem svima koji su me telefonom zvali, neki i po nekoliko puta. Oko trideset građana se uključilo u akciju zbrinjavanja jadnog psa.  Kad ja nisam naišao na razumijevanje od strane veterinarske inspekcije, posebno hvala portalu ZVONO.eu preko kojega je krenula cijela akcija. Hvala članovima udruge za zaštitu životinja VAU VAU AMIGO koji su ipak uspjeli dovesti na teren veterinarsku inspekciju i veterinara koji je odmah nakon pregleda psa omamio da mu može skinuti lanac iz rane na vratu te su ga djelatnici bjelovarskog azila ŠAPA prevezli u veterinarsku stanicu na dalju kiruršku obradu. Potom je pas odvezen u azil na skrb i daljnje liječenje. Djelatnicima ŠAPE također se zahvaljujem.

Na kraju želim ipak reći hvala i djelatnicima veterinarske inspekcije koji me kao pojedinca nisu htjeli razumjeti.

Želim također podsjetiti na veliki doprinos udruga i medija kad je u pitanju bilo kakva akcija gdje pojedinac ne može ništa.

Dragutin Franković«

Ažurirano ( Petak, 25 Ožujak 2016 17:18 )