• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


BROJ »55«, FILM O BJELOVARSKIM HEROJIMA, DOBITNIK VELIKE ZLATNE ARENE

Velika Zlatna Arena za najbolji film pripala je filmu 'Broj 55' jer je produciran po najvišim profesionalnim standardima i daje autentičan i emotivan prikaz stvarnog događaja iz Domovinskog rata.

E-mail Ispis PDF

PULA Filmu »Broj 55« Kristijana Milića pripala je Velika Zlatna Arena za najbolji film ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala, tijesnu naklonost publike u odnosu na Milićev ratni film pridobio je »Šegrt Hlapić« Silvija Petranovića kojem time pripada nagrada Zlatna vrata Pule, objavljeno je na konferenciji za novinare Ocjenjivačkog suda hrvatskog programa festivala, piše portal moj-film.hr.

Kristijan Milić za svoj ratni film o hrvatskim vojnicima iz Bjelovara koji su početkom Domovinskog rata stradali u zasjedi nagrađen je i Zlatnom Arenom za režiju. No, da bi se »Broj 55« slavilo kao apsolutnog pobjednika bilo je potrebno još šest Zlatnih Arena. Ivan Pavličić nagrađen je za scenarij, Ana Bulajić Črček za masku, Branko Repalust za specijalne efekte, Vedrana Rapić za kostimografiju, Damira Gabelica za scenografiju, a Veljko Segarić za montažu.

Već su prve reakcije na film »Broj 55« tijekom 61. Pule dale za naslutiti kako se radi o potpunom filmskom djelu visoke produkcijske vrijednosti pa je i obrazloženje žirija o filmu, snimljenom u produkciji HRT-a i producenta Stanislava Babića u toj intonaciji: »Velika Zlatna Arena za najbolji film pripala je filmu 'Broj 55' jer je produciran po najvišim profesionalnim standardima i daje autentičan i emotivan prikaz stvarnog događaja iz Domovinskog rata.«.

Ažurirano ( Nedjelja, 27 Srpanj 2014 08:38 )