• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PARNI VALJAK »BEZ STRUJE« U LISINSKOM!

Kada se u srijedu s pozornice koncertne dvorane Lisinski širom raspršili akordi pjesme »Sunčanom stranom« i kad je Aki zapjevao »Gdje sam bio ja kad se sreća dijelila«, označilo je to početak prvog koncerta grupe Parni valjak u toj dvorani

E-mail Ispis PDF

ZAGREB U srijedu se i Parni valjak upisao na listu onih koji su zasvirali na pozornici te kultne dvorane. Na nju su smjestili akustične instrumente i izveli svoj repertoar u ogoljenom, »ištekanom« ruhu poznatijem kao »Bez struje«.

Pozornica je bila ukrašena stolnim lampama i uokvirena velikim blago osvijetljenim zastorima. Scenografija je isijavala toplom atmosferom malenih, drvenih kućeraka gdje društvo – uz kamin koji pucketa i vino koje se pije – lagano muzicira na akustičnim instrumentima. Za vrijeme koncerta činilo se da nas je svega nekoliko u publici, a ne da je blizu dvije tisuće duša koje sjede u  svojim numeriranim sjedalima. Naravno, nisu izostavljene ni nove pjesme poput »Kralja iluzija«, »Praznog tijela« i »Stvarnog nestvarnog«. Bendu je na nekoliko pjesama gostovao gudački kvartet, fino popunjavajući zvuk laganim premazima gudala. Pjesme »Vrijeme ljubavi« i »Kada me dotakne« su na koncertu odsvirane jedna iza druge i na taj način su funkcionirale kao savršen par.

Ažurirano ( Nedjelja, 21 Prosinac 2014 10:06 )