• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PREMINUO LEGENDARNI JOE COCKER U 71. GODINI OD RAKA PLUĆA

Njegov menadžer Barrie Marshall za BBC je kazao kako je Joe bio jednostavno jedinstven i kako će u srcima njegovih bližnjih zauvijek ostati praznina koju će biti nemoguće ispuniti

E-mail Ispis PDF

Pjevač je preminuo u svom domu u Coloradu u dobi od 70 godina. Joe Cocker bolovao je od raka pluća. Njegov menadžer Barrie Marshall za BBC je kazao kako je Joe bio jednostavno jedinstven i kako će u srcima njegovih bližnjih zauvijek ostati praznina koju će biti nemoguće ispuniti, piše 24sata.hr.

Glazbenik, punog imena John Robert Cocker, rodio se 20. svibnja 1944. u Sheffieldu. Karijera mu je trajala više od 40 godina, a snimio je i 40 albuma. Proslavio se obradom pjesme Beatlesa »With a Little Help from My Friends«. Njegova verzija pjesme 1968. bila je najslušanija u Velikoj Britaniji, a godinu dana kasnije s njom je čak nastupao i na Woodstocku. Prvi put javno je pjevao kada mu je bilo 12 godina, a tada se na pozornici pridružio bendu svog starijeg brata.

Dok je odrastao Cockeru su glazbeni uzori bili Ray Charles i Lonnie Donegan.

Joe je primio odlikovanje od kraljice Elizabethe i prvi je roker koji je nastupao u Demokratskoj Republici Njemačkoj i Istočnom Berlinu.

Joe Cocker iza sebe je ostavio suprugu Pam Baker s kojom je bio u braku 27 godina.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 22 Prosinac 2014 22:12 )