• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Danas slavi rođendan onaj koji je jednom došao dvaput te lajkao sve na facebooku dva puta

Chuck Norris stekao je kultni status u pop kulturi ulogom u poznatoj američkoj tv seriji Teksaški rendžer. Zvijezda je postao odavno, a internetski fenomen postao je 2005 kad se »Činjenice o Chucku Norrisu« počinju dijeliti na društvenim mrežama kao pošast.

E-mail Ispis PDF

Onaj koji je jednom došao dvaput te lajkao sve na facebooku dva puta danas slavi 75. rođendan, a Naravno, radi se o Chucku Norrisu.

Chuck Norris stekao je kultni status u pop kulturi ulogom u poznatoj američkoj tv seriji Teksaški rendžer. Zahvaljujući borilačkim vještinama izgradio je svoju karijeru, a od Svjetskog karate saveza dobio je nagradu za životno djelo. Njegovi brojni poklonici diljem svijeta, obožavaju ga svakim danom. Zvijezda je postao odavno, a internetski fenomen postao je 2005 kad se »Činjenice o Chucku Norrisu« počinju dijeliti na društvenim mrežama kao pošast.  Chuck će tako bez problema izbrojati do beskonačno dva puta, tako on ne sluša glazbu već glazba sluša njega, kad on uđe u autobus kondukteri kupuju karte, može cijepati atome golim rukama i on zna gdje počinje krug.

Norris je rođen 10. ožujka 1940. godine u gradu Ryanu u američkoj saveznoj državi Oklahomi. Imao je teško djetinjstvo, te se 1958. pridružuje Ratnom zrakoplovstvu SAD-a. Poslan je u bazu u Južnoj Koreji. Tamo je dobio nadimak »Chuck« te je počeo trenirati Tang Soo Do, u kojem je zaradio crni pojas. Potom se vraća u SAD, a 1962. je otpušten od službe. Ubrzo otvara lanac karate škola.

Počeo se natjecati na raznim turnirima, te je 1968. osvojio naslov prvaka karatea u srednjoj kategoriji, kojeg je branio šest godina uzastopno. Godine 1969., nakon što je ostvario najviše pobjeda u godini, časopis Black Belt Magazine ga je proglasio borcem godine. Iste godine, po prvi put je ostvario glumačku ulogu u filmu Deana Martina The Wrecking Crew.

Godine 1970., njegov je brat poginuo u Vijetnamu, te mu je Norris kasnije posvetio film Missing in Action. Dvije godine kasnije, na jednoj demonstraciji borilačkih vještina upoznaje Brucea Leeja, te je glumio njegovog neprijatelju u filmu Na zmajevom putu, koja mu je donijela širu popularnost. Godine 1974. Norris počinje pohađati satove glume na Metro-Goldwyn-Mayeru, te završava svoju karateašku karijeru sa 182 pobjede, 10 poraza i 2 neriješena rezultata.

Svoju prvu glavnu ulogu dobio je 1977. u filmu Breaker! Breaker!, te filmovima poput The Octagon, An Eye for an Eye, i Lone Wolf McQuade. Također, glumio je i u filmovima Code of Silence, The Delta Force, i Firewalker, u kojem mu je partner bio dobitnik Oscara, Louis Gossett, Jr.

Godine 1997. postao je tek treći zapadnjak koji je dobio crni pojas, 8. dan. Tri godine kasnije svjetski karate savez mu je dodijelio nagradu za životno djelo.

Norris je 1993., nakon par neuspješnih filmova, započeo sa snimanjem TV serije Walker, teksaški rendžer, u kojoj je imao glavnu ulogu. Serija se prikazivala osam godina, a uloga rendžera Cordella Walkera postala je Norrisov zaštitni znak.

Izvor: Wikipedija

Ažurirano ( Utorak, 10 Ožujak 2015 17:58 )