• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PONOĆNA 3D PREMIJERA U KULTURNOM I MULTIMEDIJSKOM CENTRU BJELOVAR

Za najnestrpljivije Sila se probudila u ponoć

Što se najradoznalijih tiče, noćna smjena je odradila svoje pa sad na projekcije u Kulturni i multimedijski centar Bjelovar mogu svi ostali!

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Najuporniji fanovi Zvjezdanih ratova, kako oni koji su svih šest pratili, kako su se prvih šest nastavaka sage počeli prikazivati u kinima, tako i onih iz Bjelovara koji su gradivo nadoknađivali s raznih nosača multimedije, poput VHS-a i DVD-a (a ni onima koji su gledali originale s mlađima nije bilo mrsko utvrđivati gradivo), došli su na svoje u srijedu pet minuta prije ponoći. Bili su vlasnici ulaznica koje su im omogućile da najnoviji, sedmi nastavak priče o svemirskoj borbi pravde i nepravde, gledaju prije početka redovitih prikazivanja, a zbog vremenske razlike i najmanje šest sati prije najfanatičnijih gledalaca u SAD-u!

Naravno, nema smisla svima koji će pohrliti u kina ispričati detalje - jer se upravo radi njih ti filmovi gledaju iznova – ali valja reći da je nastavak »Sila se budi« pravi, punokrvni Star Warsi. Humor je sveden na prikladnu mjeru, a isto tako i sentimentalni zapleti.

U filmu se, u ne baš beznačajnim ulogama, pojavljuju i (preživjeli) glumci iz najstarija tri nastavka, a novouvedeni likovi nisu »potrošeni«, nego obećavaju nove zaplete i rasplete. S obzirom da su im imena kratka, jednosložna, nove se likove vrlo brzo upamti i identificira, pa s praćenjem radnje nema nikakvih teškoća te se najradoznaliji mogu posvetiti zabavnom hobiju: prepoznavanju rekvizita i svemirskih letjelica. Specijalni računalni efekti su spektakularni i odmjereni, te više ni malo ne pate od osjećaja da su sintetički, to prije što se film prikazuje u 3D tehnici.

Što se najradoznalijih tiče, noćna smjena je odradila svoje pa sad na projekcije u Kulturni i multimedijski centar Bjelovar mogu svi ostali!

Ažurirano ( Četvrtak, 17 Prosinac 2015 08:32 )