• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NOVI ALBUM BJELOVARSKIH PUNK-ROCKERA PETRA PUNKA

JOŠ KRAĆE I JOŠ GLUPLJE PREDSTAVIT ĆE U POPULARNOJ BIRTIJI ZAGREB

Čekali smo dvije godine – i dočekali novi album! Album je izašao 1. svibnja, a sam naziv je referenca na njihov prvi album »Kratko i glupo«.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR »...Još kraće i još gluplje....«, novi je uradak bjelovarskih punk-rockera Petra Punka. Album je izašao 1. svibnja, a sam naziv je referenca na njihov prvi album »Kratko i glupo«. Kažu kako se više zapravo radi o EP-u, jer se na albumu nalazi tek pet pjesama, ali da su čekali s realizacijom ideja koje imaju za drugih pet pjesama tko zna kad bi album bio predstavljen.

– Stalno imamo nekih ideja, ali nikad u potpunosti vremena da ih izrealiziramo. Zbog posla nam treba puno vremena da se uskladimo za probe, pa dok uz to još uklopimo i snimanje... potraje to sve. – kaže bubnjar Vedran Pavin. Stoga su odlučili skratiti priču i objaviti ovaj album, a ostatak materijala će biti objavljen na slijedećem. Upravo iz tog razloga, iako su bile planirane suradnje s drugim bendovima, trenutno je to izostavljeno.

Album će službeno biti predstavljen na koncertu u caffe baru »Zagreb«, popularno zvanom Birtija, u drugoj polovici svibnja. Planiralo se i snimanje spota za najavni singl, ali još nisu sigurni što će od toga biti, jer na kraju krajeva nisu 100% ni sigurni koji bi to singl bio.

– Ne znamo što će ljudi bolje prihvatiti. Mnogo puta nam se dogodilo da pjesme koje nama možda idu pomalo i na živce kod publike prolaze fenomenalno. – rekao je Vedran.

Od stihova do samog snimanja – sve je napravljeno u njihovom stilu i prema njihovom tempu.

– U posljednje vrijeme puno smo više pozornosti pridali samom albumu jer smo ga htjeli dovršiti i objaviti. Željeli bismo i zahvaliti Danijelu Šćuricu što nam je pomogao u izradi albuma, i snimio master. S obzirom na usklađivanje rasporeda odgovaralo nam je što smo snimali opet u »Kashmeer Lab-u«. Sad nam predstoji dogovaranje novih nastupa i promocija albuma. – kaže gitarist Marko Dragičević.

Upravo stoga, bilo da ste stari fanovi Petra Punka, ili ih tek otkirvate – uživat ćete u svim pjesmama, u kojima progovaraju o stanju u društvu, neprežaljenoj ljubavi, i odaju počast glazbenim uzorima, ali se i veseliti svakoj mogućoj prilici da doživite te pjesme uživo.

Ažurirano ( Petak, 02 Svibanj 2014 17:51 )