• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Najmlađe članove Češke obeci Bjelovar posjetili su sv. Nikola i Krampus

Pošto su sva djeca bila jako dobra, Krampusa su se brzo riješili, a sv. Nikola je dobroj djeci podijelio darove s kojim su svi bili jako zadovoljni

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Češka obec Bjelovar već tradicionalno dariva najmlađe članove malog i srednjeg folklora »Srdečko«. 6. prosinca rođendan je malih folkloraša, a ove godine u čast njihovog rođendana nastupili su učenici dramske skupine osnovne škole Nova Rača predstavom »Tri praščića« pod vodstvom učiteljice Anite Malek. Predstavom su razveselili najmlađe ali i najstarije sudionike ovog veselja. Kako su folkloraši cijele godine, na naš ponos, jako dobri i vrijedni, posjetili su ih sv. Nikola i Krampus. Pošto su sva djeca bila jako dobra, Krampusa su se brzo riješili, a sv. Nikola je dobroj djeci podijelio darove s kojim su svi bili jako zadovoljni. U ovakvom veselju i druženju uživali su svi od najmlađih do najstarijih.

Mali i srednji folklor Češke obeci Bjelovar, osim tradicionalnih plesova, pjesama i igre, tokom godine njeguje vrijednost prijateljstva, druženja i tolerancije, kako između djece, tako i između njihovih roditelja. Tako su mame te iste djece ovom prigodom ispekle kolače ali i uživale u društvu sv. Nikole.

Da zabave u Češkoj obeci Bjelovar nikada ne nedostaje, dokaz su to ukrasi kojima su djeca okitila svoje prostorije, adventske vijence i ukrase s pšenicom koje su izrađivali zajedno sa svojim roditeljima.

Posjet sv. Nikole je samo poticaj da se još bolje i ljepše pokažemo na Božićnom dječjem koncertu koji će se održati 18. prosinca u prostorijama Češke obeci, s početkom u 19 sati.

Ovo blagdansko veselje, mali i sitni poklončići, samo je dokaz da dječjem veselju, radosti i iskrenosti nema kraja.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 07 Prosinac 2015 08:29 )