• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Jerko (83) i Danica (84) proslavili su 60. godišnjicu braka u Domu za starije i nemoćne Šandrovac

Jerko je sa sedam godina stigao Novu Raču kod jedne obitelji kao ratno siroče iz Dalmacije. Danica je rođena u Novoj Rači te su se tako upoznali, zaljubili, zbližili i vjenčali 1956. godine.

E-mail Ispis PDF

Foto: Doma za starije i nemoćne Šandrovac

ŠANDROVAC Jerko (83) i Danica (84) Kulazo danas, 2. veljače, proslavili su 60. godišnjicu braka u Domu za starije i nemoćne Šandrovac. Čestitamo im na obljetnici i želimo još puno sretnih godina u braku.

Jerko je sa sedam godina stigao Novu Raču kod jedne obitelji kao ratno siroče iz Dalmacije. Danica je rođena u Novoj Rači te su se tako upoznali, zaljubili, zbližili i vjenčali 1956. godine. Jerko, inače motorista i svirac, kaže kako ju je lako osvojio.

U Dom za starije i nemoćne Šandrovac došli su na Silvestrovo 2014. godine, u kojem su jako zadovljni i ne bi ga zamijenili niti za jedna drugi dom.

Dom za starije i nemoćne osobe Šandrovac novoizgrađeni je kompleks europskog standarda i među elitnijima u klasi. Sastoji se od novoizgrađenog dijela, te izvedene rekonstrukcije Župnog dvora, koji je izgrađen u 19. stoljeću (1866. godine, kada je i sagrađena Crkva Pohoda Blažene Djevice Marije). Nalazi se u prirodnom okruženju, u blizini grada Bjelovara, okružen parkom, voćnjakom i prirodom čije okruženje zimi i ljeti daje uvijek novi doživljaj ljepote. Dom je počeo s radom 1.12.2011. godine, uređen je i opremljen namještajem za udoban boravak i život starijih i nemoćnih osoba. U blizini Doma nalazi se crkva, općina, poštanski ured, trgovina, Dom zdravlja i olimpijski bazen. Osnivač i vlasnik Doma je općina Šandrovac. Više o Domu za starije i nemoćne osobe Šandrovac možete saznati ovdje.

Ažurirano ( Utorak, 02 Veljača 2016 14:17 )