• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


VIDEO ANKETA: Čega su se Bjelovarčani odrekli u korizmi?

Dragi čitatelji, zahvaljujemo na anketi i želimo vam sretan i blagoslovljen Uskrs!

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Korizma završava u nedjelju na Uskrs, pa smo pitali Bjelovarčane čega su se odrekli u korizmi?

Facebook i druge socijalne stranice također su bile prepuni statusima o odricanju od ovoga ili onoga koji se kreću od ozbiljnih poruka pa sve do nekih šala. Međutim korizma nije test samo za duhovnost i jačanju vjere nego pruža priliku čovjeku da sebe očvrsne i da razmisli koje negativne poroke je imao. Nema smisla se odreći nečega, a što to i onako ne radimo to bi bilo kao da kažemo »Ja neću 40 dana jesti kavijar«, a i onako ga jedu rijetki. Ne treba raditi lakrdiju oko toga, već se čovjek treba zapitati »Čega smo pomalo ovisni?«, trebamo li neku ovisnost maknuti i postati bolja osoba.

Nije sve u materijalnom, možda previše gledamo televizor ili smo zaokupljeni socijalnim mrežama, igramo igre na konzoli i PC-u, koje dosta uzimaju slobodnog vremena. Možda je i to porok kojeg bi se čovjek trebao odreći 40 dana, ali to je zbilja teško u današnjem vremenu. Kada bi se odrekao možda, bi shvatio što je propuštao.

Većinom je čovjek zaokupljen mislima kupovine, trošenja, plaćanja računa, itd. Možda bi se trebali odreći nečega gdje trošimo dosta novca, pa da uštedimo u kućnom budžetu. Premda je to teško, ali postavite neke ciljeve u korizmi i plaćajte recimo samo gotovinom.

Što god odlučili dragi Bjelovarčani ako je iskreno nije pogrešno, jer s time ćete ojačati sebe i možda vam se otvore neke nove mogućnosti.

Dragi čitatelji, zahvaljujemo na anketi i želimo vam sretan i blagoslovljen Uskrs!

Ažurirano ( Petak, 25 Ožujak 2016 16:57 )