• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NA FESTIVALU IGRAČAKA U IVANIĆ GRADU 21. I 22. SVIBNJA POKREĆE SE BURZA IGRAČAKA

Razmjena i darivanje igračaka

Ulaz na Festival, kao i sve ostale popratne aktivnosti i sadržaji za djecu te ostale posjetitelje su besplatni, a iz Zagreba do Ivanić Grada organiziran je i poseban vlak Juicy Kids Express

E-mail Ispis PDF

IVANIĆ GRAD Jedna od novosti ovogodišnjeg Festivala igračaka, koji se 21. i 22. svibnja održava u Ivanić Gradu, je i pokretanje Burze igračaka, jedinstvenog projekta za razmjenu igračaka. Ideja je da Burza igračaka postane mjesto na kojem će djeca, njihovi roditelji i svi zainteresirani moći donijeti i razmijeniti igračke koje im više nisu potrebne ili ih jednostavno žele nekome darovati.

– Glavni cilj je podizanje javne svijesti, kako djece, tako i odraslih, o ponovnoj upotrebi starih predmeta, odnosno igračaka, kroz razmjenu ili donaciju, što je u skladu s načelima kružnog gospodarstva. Uz edukativni, projekt Burze igračaka ima i humanitarni karakter jer će se tijekom, ali i nakon festivala, prikupljati igračke koje će biti donirane udruzi Mali princ iz Ivanić Grada koja okuplja roditelje djece s invaliditetom – izjavio je organizator Festivala igračaka Jadranko Pongrac.

Burza igračaka, koja će biti predstavljena na Festivalu igračaka će se nastaviti i nakon završetka festivala. U suradnji s Knjižnicom Ivanić Grada i Knjižnicom Općine Križ, u tim ustanovama osigurat će se prostor za razmjenu igračaka, igara i knjiga gdje će djeca i odrasli moći donijeti one koje više ne koriste i zamijeniti ih za druge, a postavit će se i posebni spremnici u koje će se moći ubaciti igračke za donaciju.

U dva dana trajanja festivala, djeca i odrasli mogu uživati u carstvu igračaka i bezbrižnoj igri, zapjevati na Festivalu dječjih zborova, pogledati kazališne predstavama dječje tematike, sudjelovati u mnoštvu radionica i igraonica za djecu te vidjeti izložbe raznovrsnih igračaka. Ulaz na Festival, kao i sve ostale popratne aktivnosti i sadržaji za djecu te ostale posjetitelje su besplatni, a iz Zagreba do Ivanić Grada organiziran je i poseban vlak Juicy Kids Express.

Više o bogatom programu Festivala igračaka saznajte na i Facebook stranici Festivala igračaka.

Ažurirano ( Srijeda, 18 Svibanj 2016 21:25 )