• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NAJTRAŽENIJE UMJETNIČKO DJELO U HRVATSKOJ

NAKON 20 GODINA PRONAŠLI UKRADENU SLIKU VRIJEDNU 5 MILIJUNA KUNA!

Policija je uhitila jednog muškarca

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.jutarnji.hr

Nakon 20 godina pronađena je slika 'Bogorodica s djetetom' vrijedna oko 700 tisuća eura koja je nestala 1993. godine iz Konzervatorskog odjela u Splitu. U PU splitsko dalmatinskoj je povodom završetka kriminalističke istrage sazvana konferencija za novinare.

- Nakon intenzivnog kriminalističkog istraživanja koje su poduzeli policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta ove Uprave, u suradnji sa Općinskim državnim odvjetništvom u Splitu prikupljena su saznanja i nesporni materijalni dokazi u odnosu na počinitelja kaznenog djela "Teške krađe" koja je izvršena dana 29/30.12.1993. godine. Naime, navedenog datuma nepoznati počinitelji su u Splitu iz Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture Split, otuđili umjetničku sliku ulje na platnu, koja potječe iz 16.-og stoljeća nepoznatog autora, na kojoj je prikazana "Bogorodica s djetetom Ivanom Krstiteljem i sv. Jurajom sa anđelom" dimenzija 133X94 cm, vlasništvo Samostana časnih sestara Benediktinki na otoku Krku, priopćeno je iz PU splitsko dalmatinske.

Iz policije su priopćili da je slika pronađena i oduzeta, i da će biti poslana na restauraciju u Konzervatorski odjel u Splitu, nakon čega će biti vraćena Samostanu časnih sestara Benediktinki na otoku Krku.

U policijskoj akciji je uhićen 42-godišnjak sa šireg područja Splita, protiv kojeg je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu podnesena kaznena prijava.

Ažurirano ( Petak, 08 Veljača 2013 20:28 )