• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


MARK ZUCKERBERG VIŠE NIJE NA VRHU

Glassdoor, web stranica koja prikuplja podatke o radnim mjestima, objavila je popis 50 najbolje ocijenjenih glavnih izvršnih direktora (CEO), na temelju povratnih informacija zaposlenika

E-mail Ispis PDF

Glassdoor, web stranica koja prikuplja podatke o radnim mjestima, objavila je popis 50 najbolje ocijenjenih glavnih izvršnih direktora (CEO), na temelju povratnih informacija zaposlenika

Poznato je da je tu laskavu titulu prošle godine odnio vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg, sa čak 99% pozitivnih ocjena od strane svojih zaposlenika. Ipak, Zuckerberg se ove godine našao nekoliko mjesta niže, iako se još uvijek nalazi u samom vrhu.

Izvan kruga od 10 najboljih ostala su i neka velika imena, kao što su Jeff Bezos iz Amazona i Marissa Mayer koja je na čelu Yahooa, koji su zauzeli trinaesto, odnosno četrnaesto mjesto prema ovoj listi. Zanimljivo je da je vlasnica Yahooa ujedno i jedina žena u top 50.

10 glavnih izvršnih direktora (Chief executive officer – CEO) tehničkih kompanija u 2014. godini, prema Glassdor-u:

1. JEFF WEINER – LINKEDIN

Na vodećem mjestu sa 100% pozitivnih ocjena je glavni izvršni direktor LinkedIn-a Jeff Weiner.
U tvrtci je od 2008.g., te je dobio odlične kritike od bivših zaposlenika,koji su željeli  ostati anonimni.

"CEO je ono što pomaže u širenju kulture. On naglašava kulturu ", rekao je LinkedIn-ov web developer.

2. PAUL JACOBS – QUALCOMM

Na ukupnom popisu tvrtki, Jacobs je zapravo na četvrtom mjestu, ali je na drugo mjestu ako gledamo samo  tehnička carstva.
On je ocijenjen sa izvrsni 95% od strane zaposlenika Qualcomm-a, koji se bave proizvodnjom bežičnih telekomunikacijskih proizvoda .

"Vizionar vođa sa veliki tehnološkim životopisom, nudi vam mogućnosti za rad na više različitih projekata", rekao je Qualcomm viši stručnjak za učenje i razvoj.

3.  BRAD SMITH – INTUIT

Smith je šesti na ukupnom poretku, ali treći na tehničkoj listi. Intuit-ov je izvršni direktor od 2008. godine, te su mu njegovi zaposlenici u ovoj softverskoj tvrtci dali odličnih 94% odobravanja.

"Na samom vrhu, Brad Smith i ekipa drže stvari pod kontrolom i idu u dobrom smjeru", rekao je anonimni zaposlenik Intuita.

4. MARK ZUCKERBERG – FCEBOOK

Kao što smo već spomenuli, Mark Zuckerberg je u 2013. godini ocijenjen kao najbolji glavni izvršni direktor , sa 99% pozitivnih ocjena.  Ipak, ove godine, rejting kod zaposlenika mu je lagano pao, pa je tako i on pao na još uvijek respektabilno četvrto mjesto sa rejtingom od 93%.

"Mark je nevjerojatni vođa koji želi učiniti svijet boljim mjestom, a ja volim raditi posao sa misijom za koju mi je stalo", rekao je analitičar Facebooka.

5. LARRY PAGE – GOOGLE

Iako su mnogi očekivali ovu kompaniju možda čak i na vodećem mjestu, izgleda da njezin izvršni direktor nije toliko popularan među svojim zaposlenicima, kao što je ova tvrtka u svijetu. Stoga Page drži rejting od 93%, što je i dalje jako respektabilno.

„Larry od nas traži da zadržimo dušu tvrtke“, rekao je jedan zaposlenik Googlea koji je također želio ostati anoniman.

6. MARC BENIOFF – SALESFORCE.COM

Benioff je suosnivač tehnološke tvrtke „Salesforce.com“, koji je ujedno i predsjednik, te glavni izvršni direktor navedene tvrtke. Na ovom popisu nalazi se na odličnom šestom mjestu sa rejtingom od 93%.

"Marc je najbolji glavni izvršni direktor u poslu, drugačiji sigurno, ali najbolji", rekao je anonimni Salesforce zaposlenik.

7. JERRY KENNELLY – RIVERBED TECHNOLOGY

Na čelu ove velike tvrtke koja se bavi poboljšanjem preformansi aplikacija, koja je osnovana 2002.g. nalazi se Jerry Kennelly, koji je ujedno i njezin Predsjednik. Kennelly se smjestio na visoko sedmo mjesto sa 93% pozitivnih ocjena.

"Jerry je fantastičan direktor s puno entuzijazma i energije. Jako brine o svojoj tvrtci i ljudima ", rekao je Riverbed-ov zaposlenik u sektoru prodaje.

8. TIM COOK – APPLE

Ovaj čovjek je nakon smrti Stevea Jobsa preuzeo ogroman teret, a to je biti barem približno dobar kao njegov prethodnik. Cook je od svojih zaposlenika dobio izrazito dobrih 92%.
Ako je suditi po tome izgleda da je dosta dobro naslijedio svoga prethodnika, koji je također uvijek bio pri vrhu na ovakvim listama.

"Osjećaš se kao da sve što činiš ima izravan utjecaj i da ste dioničar", rekao je jedan od inženjera tvrtke.

9.  JOHN DONAHOE – EBAY

Predsjednik i glavni izvršni direktor eBaya od 2008.g., također se nalazi u krugu izabranih, budući da je dobio pohvale od čak 91% svojih zaposlenika.

"Predsjednik uprave tvrtke je pametan, strastven i iskren. John Donahoe je pravi čovjek za ovaj posao i veliki vođa“, rekao je jedan od direktora eBaya.

10. FRANK D’SOUZA – COGNIZANT TECHNOLOGY SOLUTIONS

D'Souza drži 10.mjesto od na ovoj listi, uz 90% odobravanja zaposlenika. On je na vrhu CTS-a od 2007.g., te je sa 38 godina najmlađi glavni direktor na ovoj list, kao i najmlađi glavni direktor svih IT tvrtki vrjednijih od milijardu dolara.

Izvor: mashable.com

Ažurirano ( Subota, 22 Ožujak 2014 21:15 )