• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PODRUČNA ŠKOLA U JABUČETI PROSLAVILA 100. ROĐENDAN

Preživjela je dva svjetska rata kao i Domovinski rat. Do sada se promijenilo 27 učitelja. Prvi je bio Petar Horvat, a sadašnji 27-sedmi je Božidar Altus.

E-mail Ispis PDF

JABUČETA Područna škola u Jabučeti, koja pripada pod Osnovnu školu Mirka Pereša Kapela, proslavila je svoj stoti rođendan. Preživjela je dva svjetska rata kao i Domovinski rat. Do sada se promijenilo 27 učitelja. Prvi je bio Petar Horvat, a sadašnji 27-sedmi je Božidar Altus. Školu pohađaju djeca iz Babotoka, Jabučete, Donjih Zdjelica i Gornjih Zdjelica. Gosti su najprije razgledali ručne radove u školi, a nakon toga učenici su zasadili lipu ispred križa pokraj same škole gdje će nastati budući školski park.

Svaki gost koji je došao dobio je jednu domaću jabuku. Nakon sadnje drveta uslijedilo je zajedničko fotografiranje. Svečanosti su prisustvovali ucenici područne škole, nastavnici škole Kapela, te najstariji mještani koji su pohađali ovu područnu školu, a bio je i zastupnik općine Kapela Željko Krvar. Nakon toga u vatrogasnom domu DVD-a u Jabučeti prikazan je vremeplov, a poslije toga uzvanici i gosti otišli su na svečani ručak.

Učenici područne škole, za njezin rođendan, priredili su i igrani vremeplov. Tako se moglo vidjeti kao je učitelj nekada odgajao i podučavao svoje učenike. Bilo je tu batina šibom po turu, packe, klečanje stajanje u ćošku baš onako kako se to nekada radilo u školi.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 06 Listopad 2014 14:23 )