• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PROSLAVA DANA KRUHA, DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

PRODAJNA IZLOŽBA NA GRADSKOJ TRŽNICI U ČAZMI

U kojoj su sudjelovala djeca i odgojitelji svih skupina. Uz kolače i kruh, pripremili su i juhu od buče te pekli kestene.

E-mail Ispis PDF

ČAZMA Središnja svečanost Dana kruha održana je 21. listopada na gradskoj tržnici u Čazmi. Napravljena je prodajna izložba u kojoj su sudjelovala djeca i odgojitelji svih skupina. Uz kolače i kruh, pripremili su i juhu od buče te pekli kestene. Posjetili su ih i ponuđene proizvode degustirali i članovi Gradskoga vijeća te gradonačelnik Dinko Pirak.

Tako se i ove godine u DV »Pčelica« obilježavaju Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje. U odgojnim skupinama djeca sudjeluju u mnogobrojnim aktivnostima i biraju između raznovrsnih poticajnih sadržaja. Upoznaju proces nastajanja kruha i uče o njegovoj važnosti te zbrinjavanju ostataka.

U realizaciji i obogaćivanju planiranih aktivnosti važni sudionici su i roditelji. Oni pomažu u prikupljanju raznovrsnih žitarica za istraživačku igru djece te donose u vrtić različita peciva, kolače i pogače koje su izradili sa svojom djecom.

Vrativši na trenutak stare običaje, u vrtiću će svećenik blagosloviti kruh u srijedu, 22. listopada.

Ažurirano ( Srijeda, 22 Listopad 2014 13:09 )