• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UDRUGA IMPRESS ZA RAD S MLADIMA OKUPLJA ONE NAJUSPJEŠNIJE S NAŠEG PODRUČJA!

BESPLATNE INSTRUKCIJE IZ MATEMATIKE U SKLOPU PROJEKTA »NEKA UČENJE NE BUDE MUČENJE«

Uz sudjelovanje u besplatnim instrukcijama matematike, koje su se održale već drugi tjedan, mladi mogu sudjelovati i u učenju u prostorijama udruge gdje se uvijek mogu konzultirati oko nejasnoća učenja s Youth Workerima i mladim entuzijastičnim psiholozima ili srodnim strukama

E-mail Ispis PDF

DARUVAR Udruga Impress već drugi tjedan organizira na adresi Ivana Zajca 3, Daruvar, u Centru za mlade Impress, besplatne instrukcije iz matematike u sklopu projekta »Neka učenje ne bude mučenje«. Kroz fokus grupe i stalne evaluacije, interni sustav kontrole kvalitete u udruzi Impress te praćenjem svojih korisnika voditelji ove udruge zamijetili su kako je upravo matematika jedan od predmeta koji mladima predstavlja problem odnosno brzo odustajanje od savladavanje zadataka i u drugim predmetima.  Nekada  je dovoljan poticaj za učenje konstruktivna strukturirana okolina u kojoj mladi ili njihovi mentori potiču jedni druge na rad, samoinicijativno savladavanje zadataka, a nekada je stvar pristupa mladoj osobi koji uvijek treba biti s puno pažnje i kreativan. Uz sudjelovanje u besplatnim instrukcijama matematike, koje su se održale već drugi tjedan, mladi mogu sudjelovati i u učenju u  prostorijama udruge gdje se uvijek mogu konzultirati oko nejasnoća učenja s Youth Workerima i mladim entuzijastičnim psiholozima ili srodnim strukama. No ono što se mladima izuzetno sviđa je pristup Marka Vindiša, volontera udruge Impress koji je magistar poslovne i financijske matematike te je spremno pomogao mladima oko savladavanja matematičkih »prepreka«.

MLADE TREBA OKRUŽITI POZITIVNIM PRIMJERIMA

– Često potencijali kod mladih ostanu nezamijećeni, a pogotovo tako veliki potencijali koji žele pružiti svoje znanje mladim generacijama na entuzijastičan i vrlo strpljiv način. Uvijek za rad s mladima biramo osobe koje su borci u svom području, koji su spremni napraviti i pokrenuti nešto novo, koji ne posustaju bez obzira na sve ili bez obzira kako okrutan život zna biti. Smatram da sada kada su mladi prečesto okruženi depresivnom okolinom u kojoj često možemo lakše naći one negativne strane nego pozitivne, u kojoj je mladima teško naći posao, trebamo još više raditi na sebi, na svom razvoju i ne posustajati. Izuzetno mi je bitno da imamo mlade osobe koje uspješno savladavaju što više zadataka koji se stave pred njih, da shvate kako se radom, trudom i upornošću može savladati i ono što se naizgled čini teško ili nemoguće te da shvate kako su sposobni savladati zadatke samo treba nekada raditi više. Zato mlade treba okružiti pozitivnim primjerima i uvijek tražimo ljude koji  bez obzira na bilo koju situaciju ne odustaju, tražimo osobe koje vjeruju u sebe i svoje mogućnosti i koje imaju snagu voditi, dakle ljude koje žele stvoriti nešto novo, koje imaju strast i entuzijazam, ljude koji  su u okolini u kojoj su se našli spremni postizati vrhunske rezultate – pojasnila je predsjednica udruge Tanja Herceg zašto su odabrali mladog stručnjaka Marka Vindiša.

POBJEDNIK U BITCI BANAKA

Marko Vindiš, magistar financijske i poslovne matematike, osoba je s izvanrednim rezultatima. Jedan je od članova hrvatskog tima Dream bank koji je osvojio 1. mjesto na svjetskom natjecanju Bitke banaka koje se održalo od travnja do srpnja ove godine. To je prvi put u povijesti Bitke banaka (Banks Battle) – natjecanja studenata u upravljanju virtualnom bankom koje organizira Sberbank – da je tim izvan granica Rusije osvojio natjecanje. U Bitci banaka članovi tima su imali priliku pokazati i dokazati svoje menadžerske vještine u Bitci banaka u kojoj preuzimaju ulogu menadžera u virtualnoj banci. Natjecanje koje organizira Sberbank temelji se na složenoj simulaciji, odnosno računalnom programu koji simulira poslovne procese u komercijalnoj banci u virtualnom ekonomskom okruženju. Aplikacija osigurava vrlo realistične uvjete poslovanja u banci, a svi sudionici kreću s jednakih startnih pozicija. Ukupno su u ovom natjecanju Banks Battle sudjelovali predstavnici 13 zemalja kroz 925 tima. Finale se održalo u središnjici Sberbanke u Moskvi. Program sudionicima omogućuje da postanu predsjednici uprava virtualne banke koja posluje na vrlo kompetitivnom tržištu. Timovi se sastoje od tri do četiri studenta koji sami razvijaju svoju strategiju poslovanja i rade na njezinoj implementaciji u njihovoj virtualnoj banci, a to zahtjeva opsežno stručno znanje. Uz Marka Vindiša ,članovi pobjedničkog tima bili su i: Andrija Štajduhar, Mario Bambulović i Mihael Šarić. Nagrada za osvojeno 1. mjesto je studijsko putovanje u Peking u koji će Marko s članovima svog tima otputovati ovih dana.

Ažurirano ( Petak, 24 Listopad 2014 17:04 )