• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PROJEKT »TRADICIJA BILOGORSKOG KRAJA« PROVODE UČENICI I. OSNOVNE ŠKOLE BJELOVAR U SKLOPU MEĐUNARODNOG E-TWINNING PROJEKTA BE MY EUROPEAN FREND

Posjetili mlin obitelji Kovač u Hrgovljanima

Naučili su kako se nekada mljeo kukuruz, kako nastaje kukuruzno brašno, vidjeli su mali, veliki i ručni mlin i stare alate koji su se nekad koristili u životu i radu na selu

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Od početka drugog nastavnog polugodišta koje počinje već u ponedjeljak 11. siječnja, učenici  Područne škole Nove Plavnice koja je u sastavu I. OŠ Bjelovar, pod vodstvom učiteljice engleskog jezika Ivane Pleskalt, započet će s prezentacijom aktivnosti u kojima sudjeluju tijekom ove školske godine.

Riječ je o projektu pod nazivom »Tradicija bilogorskog kraja« koji provode u sklopu međunarodnog e-Twinning projekta BE MY EUROPEAN FREND, čija je autorica upravo učiteljica Ivana Pleskalt.

Osim što i sami uče o tradicijskim običajima, odjeći, narodnom vezu, alatima koji su se nekada upotrebljavali u svakodnevnom životu i pripremanju hrane, učenici novoplavničke škole pripremaju i dvojezičnu etno slikovnicu, na hrvatskom i engleskom jeziku, a koju jedva čekaju prezentirati svojim novim europskim prijateljima kako bi se i oni upoznali s našom tradicijskom, kulturnom i folklornom baštinom.

U proteklom razdoblju učenici su posjetili mlin obitelji Kovač u Hrgovljanima gdje su naučili kako se nekada mljeo kukuruz, kako nastaje kukuruzno brašno, vidjeli su mali, veliki i ručni mlin i stare alate koji su se nekad koristili u životu i radu na selu. Prilikom posjete mlinu vidjeli su zbirku starih alata kao i makete mlinova koje je sam izradio mlinar Darko kojega su posjetili.

Posjet učenika PŠ Nove Plavnice mlinu u Hrgovljanima pogledajte na videozapisima.

Ažurirano ( Četvrtak, 07 Siječanj 2016 16:37 )