• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Dan ružičastih majica (Pink Shirt Day) u I. osnovnoj školi Bjelovar

Dan ružičastih majica ima cilj skretanja pozornosti djeci i mladima na međusobno uvažavanje, odnosno borbu protiv svakodnevnog nasilja, a posebice nasilja usmjerenog prema onima koje se smatra drugačijima

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U sklopu Školskog preventivnog programa u I. OŠ Bjelovar učenici svih 5. razreda matične škole i 5. razreda PŠ Ciglena te učenici 2.b razreda  obilježili su  Dan ružičastim majica čime se na simboličan način, te kroz različite radionice obilježili j dan prevencije sve učestalijeg vršnjačkog nasilja.

Dan ružičastih majica ima cilj skretanja pozornosti djeci i mladima na međusobno uvažavanje, odnosno  borbu protiv svakodnevnog nasilja, a posebice nasilja usmjerenog prema onima koje se smatra drugačijima.

Nositeljice ovog programa koji se u cijelom svijetu obilježava zadnje srijede u mjesecu veljači, u I. osnovnoj školi Bjelovar bile su stručne suradnice i razrednici 5. razreda, a sudionici su nosili bilo koji odjevni predmet ružičaste boje, većinom majice.

Ova inicijativa nastala je u znak protesta na incident nasilja koji se dogodio u jednoj školi u Kanadi kada je žrtva nasilja bio jedan učenik koji je na prvi dan škole došao u ružičastoj majici i to u znak potpore svojoj majci oboljeloj od karcinoma dojke, no zbog neznanja i netolerancije druge djece  bio je žrtva vršnjačkog nasilja.

Ažurirano ( Srijeda, 24 Veljača 2016 14:41 )