• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


KNJIŽEVNI SUSRET S BRANKOM PRIMORAC U IV. OSNOVNOJ ŠKOLI BJELOVAR

Inspiraciju crpi iz osobnih iskustava

Njezino djelo Maturalac, koje je vrlo popularno u školi, iduće godine će ući u redovni lektirni program za sedmi razred

E-mail Ispis PDF

Foto: Dejana Kurtović

BJELOVAR U četvrtak, 12. svibnja školsku knjižnicu IV. osnovne škole Bjelovar posjetila je poznata književnica i novinarka Branka Primorac. Na susretu sa slavnom hrvatskom autoricom prisustvovali su zainteresirani učenici šestih, sedmih i osmih razreda.

Osim što je književnica, Branka Primorac je i značajna novinarka i fotografkinja. Dosad je objavila devet knjiga – Maturalac; Mama, pazi pas!; Sve zbog Ane; Ljubavni slučaj mačka Joje; Moj djed astronaut; Zvonka Zmaj i Tri kavalira; Martino obećanje; Perešin, život i smrt; Divlje godine te je jedna od autorica priručnika Novinarstvo u školi. U pripremi i tiskanju je njezin sljedeći znanstveno-fantastičan roman, za koji je dobila potporu Ministarstva kulture. Imala je i više samostalnih i kolektivnih fotografskih izložbi. No, većinu svog radnog vijeka radila je kao novinarka i urednica Večernjeg lista.

Nakon što su učenici čuli kratku biografiju književnice od knjižničarke Ines Bobinac, autorica je govorila o pojedinostima i zanimljivostima svog profesionalnog, ali i privatnog života. Učenici su pažljivo slušali, ali i aktivno postavljali pitanja. Saznali su kako životnim iskustvima crpi inspiraciju za svoja djela. Njezino djelo Maturalac, koje je vrlo popularno u školi, iduće godine će ući u redovni lektirni program za sedmi razred.

Ažurirano ( Četvrtak, 19 Svibanj 2016 15:46 )