• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Učenici Komercijalne i trgovačke škole uključili se u kampanju »Nije smiješno«

U svakoj učionici i na vratima škole istaknuli su plakate kampanje. Vrlo su otvoreno i aktivno sudjelovali u radionicama i parlaonicama koje je s učenicima provela pedagoginja Ornela Malogorski.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva pokrenula je kampanju NIJE SMIJEŠNO koja za cilj ima educirati javnost o govoru mržnje i njenim štetnim posljedicama, smanjiti razinu govora mržnje te širiti pozitivan stav.

Učenici prvih Komercijalne i trgovačke škole zajedno s razrednicama Anom Kralj i Ivanom Štiglić uključili su se i podržali ovu kampanju. U svakoj učionici i na vratima škole istaknuli su plakate kampanje. Vrlo su otvoreno i aktivno sudjelovali u radionicama i parlaonicama koje je s učenicima provela pedagoginja Ornela Malogorski. Nakon gledanja spota kampanje učenici su prepoznavali situacije u kojima se pojavljuje govor mržnje, štetne posljedice govora mržnje, argumentirano su iznosili svoje stavove, kritički raspravljali o različitim mišljenjima, raspravljali o razlikama između govora mržnje, stereotipa i predrasuda. Posebno je značajna njihova otvorenost kada su govorili o vlastitim iskustvima i ponašanjima vezanim uz govor mržnje.

Želimo i dalje raditi na ovoj temi i nadamo se da će ova kampanja objasniti što to NIJE smiješno i ZAŠTO nije smiješno što većem broju učenika.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 23 Svibanj 2016 14:37 )