• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DVA NATJECANJA IZ POVIJESTI GLAZBE ZA UČENIKE SREDNJIH GLAZBENIH ŠKOLA S PODRUČJA CIJELE HRVATSKE

WAGNER, VERDI I STONESI U BJELOVARU

Među našim Bjelovarčanima istaknuli su se Sara Iličić, učenica 3. razreda srednje Glazbene škole, koja je osvojila 4. mjesto na Malom natjecanju i Bruno Predojević, učenik 1. razreda, koji je bio 14. na 3. hrvatskom natjecanju iz povijesti glazbe

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U organizaciji Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar i Centra za glazbene inicijative, u Bjelovaru su se 30. listopada 2013. godine održala dva natjecanja iz povijesti glazbe za učenike srednjih glazbenih škola; 3. hrvatsko natjecanje iz povijesti glazbe posvećeno 200. obljetnici rođenja Richarda Wagnera i Giuseppea Verdija i 5. malo natjecanje iz povijesti glazbe, s temom 50 godina The Rolling Stonesa.

– Veseli nas što je ove godine na natjecanjima bilo najviše natjecatelja do sada – čak njih pedeset, iz Rijeke, Zadra, Slavonskog Broda, Zagreba, Samobora i Bjelovara. Najbolji poznavatelj života i djela Wagnera i Verdija bio je Vedran Mihal iz Slavonskog Broda, dok je Zadranka Frančeska Paleka znala sve odgovore na pitanja o Rolling Stonesima. Među našim Bjelovarčanima istaknuli su se Sara Iličić, učenica 3. razreda srednje Glazbene škole, koja je osvojila 4. mjesto na Malom natjecanju i Bruno Predojević, učenik 1. razreda, koji je bio 14. na 3. hrvatskom natjecanju iz povijesti glazbe. –  kaže glavna organizatorica natjecanja, ujedno i njihova autorica mr. sc. Alida Sokolović.

U pripremi natjecanja su se posebno istaknuli  profesori Marija Plentaj i Siniša Krpan, te lektor Marin Lovreković. Svi natjecatelji dobili su priznanja za sudjelovanje i unikatne majice, kao i već tradicionalna peciva u obliku osminki.

Ažurirano ( Utorak, 05 Studeni 2013 08:54 )