• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NA POSEBAN NAČIN OBILJEŽEN U BJELOVARSKOJ TURISTIČKO-UGOSTITELJSKOJ I PREHRAMBENOJ ŠKOLI MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

SUSRET S PARAOLIMPIJCIMA I SPORTSKA NATJECANJA

Već četvrtu godinu zaredom profesorice Nataša Lukić i Željka Lalić priređuju program u školskoj dvorani kojim zajedno s učenicima pomoćnih zanimanja i razrednicima obilježavaju taj dan

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Međunarodni dan osoba s invaliditetom u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar obilježen je 3. prosinca 2013. na poseban način. Već četvrtu godinu zaredom profesorice Nataša Lukić i Željka Lalić priređuju program u školskoj dvorani kojim zajedno s učenicima pomoćnih zanimanja i razrednicima obilježavaju taj dan. Ove je godine susret počeo razgovorom s gostima: Josipom Slivarom, članom Atletskog kluba osoba s invaliditetom Sokol iz Bjelovara, paraolimpijcem te Goranom Jelićem, učenikom Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole, dvostrukim državnim prvakom u natjecanju školskih športskih društava. Oba su gosta naglasila kako je važno gledati naprijed i unatoč poteškoćama truditi se postići više ciljeve u životu. Tako je Goranov cilj ostvariti normu za paraolimpijske igre u Brazilu.

Zatim je uslijedio malonogometni turnir učenika 1.f, 2.g, 3.g i 3.h razreda. Najbolji su bili nogometaši 3.g. Djevojke su uz podršku profesorica svoje snage odmjerile potezanjem užeta. Najspretnije bile su učenice 3.h.

Velika podrška učenicima su svakako bile njihove razrednice: Angela Faletar, Kristina Hohoš, Tatjana Todorović, Mihaela Polančec, asistentica Sanela Brdar te pedagoginje Rajka Marković i Ivana Marić. Učenike su s tribina bodrili učenici i nastavnici: Mario Svatoš, Zlatko Pavičić i Tatjana Petrinec, a nakon natjecanja i podijeljenih priznanja učenici 2.b s nastavnicom Jasnom Ivanišević pripremili su i poslužili sok i peciva kojima su se okrijepili natjecatelji i gosti.

Profesorice Lukić i Lalić ovim su događanjem željele pokazati kako se učenici s teškoćama više nego uspješno integriraju u redovne aktivnosti škole te kako je danas potrebno brisati mostove predrasuda ističući učeničko zajedništvo i međusobno uvažavanje.

Ažurirano ( Petak, 06 Prosinac 2013 21:49 )