• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


REGIONALNO NATJECANJE »GASTRO 2014.« U TURISTIČKO-UGOSTITELJSKOJ I PREHRAMBENOJ ŠKOLI U BJELOVARU

BJELOVARČANKA JASMINA FERENČAK PRVA U PRIPREMI KOKTELA

Druga je bila Mateja Janček, a treće mjesto je zauzeo Davor Horvat. Kako u svijetu barmena i barskog poslovanja većinom karijere ostvaruju muškarci, lijepo je vidjeti da na jednom ovakvom natjecanju prva dva mjesta zauzimaju djevojke.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi u Bjelovaru je 20. veljače održano regionalno natjecanje »GASTRO 2014.«. Učenici iz Bjelovara, Garešnice, Grubišnog Polja, Križevaca, Pitomače. Požege, Našica i Osijeka natjecali su se u disciplini barsko poslovanje, a natjecanje je bilo podijeljeno u dva dijela – priprema kratkih barskih mješavina i priprema digestivne barske mješavine, odnosno koktela.

Odlukom prosudbenog povjerenstva, prvo mjesto pripalo je Jasmini Ferenčak, učenici Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole u Bjelovaru. Druga je bila Mateja Janček, a treće mjesto je zauzeo Davor Horvat. Kako u svijetu barmena i barskog poslovanja većinom karijere ostvaruju muškarci, lijepo je vidjeti da na jednom ovakvom natjecanju prva dva mjesta zauzimaju djevojke.

Šest učenika i tri učenice činilo je ukupno devet natjecatelja ovog natjecanja. Profesor Dalibor Ivanišević, ujedno i koordinator ovog događanja izrazio je žaljenje što je ove godine prijavljeno tek 9 natjecatelja dok ih je u Osijeku prošle godine bilo 16, ali svima je zaželio sreću i mirne ruke na natjecanju i poručio da iako postoje samo 3 prva mjesta, svi trebaju biti zadovoljni što sudjeluju na natjecanju jer to znači da su ponajbolji učenici regije i najbolji predstavnici svojih škola, što je uspjeh sam po sebi. Učenike su potom ocjenjivali predsjednik prosudbenog povjerenstva Zlatko Dundović, stručni učitelj i savjetnik Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, Ivica Pavičić, dugogodišnji ugostitelj, predsjednik Komisije za provedbu majstorskih ispita kuhar i konobar i dugogodišnji predsjednik Udruženja obrtnika i član predsjedništva Ceha ugostitelja Hrvatske, potom Branko Biketa, također dugogodišnji ugostitelj i predsjednik Ceha i Sekcije ugostitelja Bjelovar, a ujedno i član komisije za polaganje majstorskih ispita BBŽ-a. Među članovima povjerenstva su bili i Nikola Vidaković, ekonomist za ugostiteljstvo i turizam, barmen i dugogodišnji voditelj marine Frapa u Rogoznici, Nikola Mihalinec, hotelijersko-turistički tehničar, barmen i natjecatelj slobodnog stila, te Zoran Turudija, također dugogodišnji barmen i natjecatelj slobodnog stila

Nazočnima se prije početka natjecanja obratio ravnatelj Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Dalibor Vukalović te zahvalio na dolasku, a pogotovo zamjenici gradonačelnika Lidiji Novosel koja je donedavno bila ravnateljica ove škole. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije pa je učenike, mentore i ostale goste kao predstavnica županijske vlasti pozdravila i Anita Nekić Pavičić, pročelnica Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu. Istaknula je kako je ovo odlična prilika da učenici pokažu ono što znaju i vole raditi. Upravo zbog toga su ovakva natjecanja hvale vrijedna.

Ažurirano ( Petak, 21 Veljača 2014 08:52 )