• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PREZENTACIJA MASOVNE DISKUSIJE U OBRTNIČKOJ ŠKOLI U BJELOVARU

RAZBITI PREDRASUDE MLADIH O ULASKU U EUROPSKU UNIJU

Prezentacije se održavaju po školama u Hrvatskoj koje su se odazvale na suradnju. Nakon stručno odrađene prezentacije uslijedila je i žustra rasprava, što zapravo odaje dojam da su mladi zainteresirani za takva pitanja.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U Obrtničkoj školi u Bjelovaru 26. ožujka održana je Vršnjačka kreativna prezentacija zaključaka masovne diskusije. Naime, radi se o prezentaciji i diskusiji u sklopu projekta »28. zvjezdica«, na temu Europske unije u području obrazovanja, zapošljavanja, mobilnosti, kulture i slobodnog vremena, organiziranog sudjelovanja mladih, sigurnosti hrane i zaštite potrošača te političkog sudjelovanja mladih. Masovna diskusija je prethodno organizirana u Zagrebu, Splitu i Osijeku, a zainteresirani učenici su se potom mogli prijaviti za tečaj prezentacijskih vještina i samo održavanje prezentacija svojim vršnjacima po školama diljem Hrvatske.

Tako su prezentaciju učenicima Obrtničke škole održali Noel Šutić iz I. Ekonomske škole u Zagrebu, Zvonimira Katić iz Gimnazije Čakovec, uz pomoć mentorice Ivone Barun iz Regionalnog info centra Zagreb, koji se nalazi u sklopu udruge »Zamisli«. Cilj ove prezentacije je bio razbiti predrasude mladih o ulasku u Europsku uniju, a prezentacije se održavaju po školama u Hrvatskoj koje su se odazvale na suradnju. Nakon stručno odrađene prezentacije uslijedila je i žustra rasprava, što zapravo odaje dojam da su mladi zainteresirani za takva pitanja, ali kao što je pokazala i sama masovna diskusija održana 21. ožujka u Zagrebu, Splitu i Osijeku, nerijetko nemaju dovoljno informacija o pitanjima koja ih se tiču pa dolaze do krivih zaključaka i predrasuda. Maturantica Zvonimira i učenik 3. razreda srednje škole Noel tako su imali prilike sudjelovati u informiranju svojih vršnjaka. Ovo im je već treća, odnosno četvrta, rasprava po redu i oboje su zadovoljni što su naišli na komunikativnost kod bjelovarskih učenika, te što su učenici pokazali volju da diskutiraju i da saznaju više. Prema prijašnjim njihovim iskustvima zamjećuju da se s mladima premalo priča, i smatraju da bi trebalo biti puno više ovakvih projekata koji će educirati mlade.

Ažurirano ( Četvrtak, 27 Ožujak 2014 14:54 )