• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU ODRŽAN DAN FRANKOFONIJE

DJEVOJKE IZ EKONOMSKE I BIROTEHNIČKE ŠKOLE ZAPLESALE CAN-CAN

Školska knjižnica u srednjoškolskom centru ponovo je bila mjesto okupljanja učenika i profesora svih četiriju srednjih škola, a ovoga puta u namjeri da se 27. ožujka obilježi Dan frankofonije

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Budući kako je ožujak u Hrvatskoj proglašen Mjesecom  frankofonije te se brojni programi odvijaju s ciljem afirmacije francuskog jezika i francuske kulture, odlučili smo i u Bjelovaru posvetiti jedan dan u ožujku ovoj temi. Stoga smo zamolili profesoricu francuskog jezika, kolegicu Željku Crnković za suradnju i ona je osmislila cijeli program. U uvodnom dijelu voditeljice su nas upoznale s pojmom frankofonije, a potom su učenici Ekonomske i birotehničke te Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar govorili poeziju na francuskom i otpjevali francusku šansonu.

Uslijedio je kviz u kojemu su sudjelovali predstavnici svih četiriju škola, a mješovite ekipe borile su se za pobjedu u prijateljskoj atmosferi. Odgovarajući na zanimljiva pitanja iz francuske kulture učenici su ponešto novo naučili, a pobjednici su osvojili i prigodne darove. Pobjednička ekipa bila je u sastavu: Antonijo Borovec iz Komercijalne i trgovačke škole, Nikola Injić iz Turističko-ugostiteljske i prehrambene, Marijana Grbaš iz Medicinske i Vinko Milican iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar. Na kraju su djevojke iz Ekonomske i birotehničke škole zaplesale can-can i oduševile publiku. Budući kako je ovo prvo obilježavanje Dana frankofonije u Bjelovaru, ponosni smo na tu činjenicu i zahvaljujemo kolegici Željki Crnković na velikom naporu i slobodnom vremenu koji je uložila u pripremu ove manifestacije. Svim profesorima uključenima u program zahvaljujemo na odazivu i dolasku i ravnateljima na potpori.

Ažurirano ( Petak, 28 Ožujak 2014 15:09 )