• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U BJELOVARU ODRŽAN SEMINAR »SPASIMO EU IZBORE«

MLADI BJELOVARČANI ODLUČILI: »IZLAZIMO NA EU IZBORE!«

Povodom izbora za Europski parlament, 25. svibnja, u Bjelovaru je održan seminar »Spasimo EU izbore« pod vodstvom Uroša-Valentina Saraje u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Seminar »Spasimo EU izbore« održan je 25. svibnja u Bjelovaru pod vodstvom Uroša-Valentina Saraje, inače Bjelovarčanina i trenutnog asistenta u Europskom parlamentu koji vodi brigu o budžetu naših predstavnika.

U suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert, Uroš i njegov tim odlučili su educirati mlade o radu Europskog parlamenta, zadacima parlamentaraca i važnosti parlamenta za nas, našu državu kao dijela »europskoga svijeta«. Dvadesetak bjelovarskih srednjoškolaca saznalo je na koji način se putem procesa razmjene, tijekom srednje škole i fakulteta, mogu uključiti u rad parlamenta i tako doprinijeti razvoju države i ostatka Europe. Na kraju seminara riješili su anketu »Hoćete li izaći na EU izbore?«, te je 95% njih odgovorilo da budu i da se edukacijom građana, pogotovo mladih, može povećati izlaznost na EU izbore. Nakon toga pogledali su i izložbu fotografija Fotokluba Bjelovar.

 

Ažurirano ( Subota, 05 Travanj 2014 13:54 )