• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DJEČJI VRTIĆ CICIBAN OBILJEŽIO NOĆ KNJIGE

DJECA RADILA LIKOVNE RADOVE INSPIRIRANA REINOM PRIČOM

Manifestacija »Noć knjige« održava se 23. travnja. Taj dan se u svijetu obilježava kao Svjetski dan knjige i autorskih prava. U Hrvatskoj se pak 22. travnja obilježava kao Dan hrvatske knjige, pa je u sklopu toga od 2012. godine organizirana i »Noć knjige«.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U sklopu manifestacije »Noć knjige« u Dječjem vrtiću Ciciban u Bjelovaru održana je 23. travnja likovno-pripovjedačka radionica s Reom Ban. Rea Ban je učenica 4. razreda III. Osnovne škole Bjelovar koja je pobijedila na natječaju »Moja prva knjiga«, nakon čega joj je objavljena slikovnica »Mjesečeve priče«. Rea je već ranije dolazila u Dječji vrtić Ciciban i razgovarala s djecom o svojoj slikovnici, a na ovoj radionici su priču čitali još jednom, nakon čega su djeca radila likovne radove inspirirane pričom i postavila izložbu na otvorenom.

Manifestacija »Noć knjige« održava se 23. travnja. Taj dan se u svijetu obilježava kao Svjetski dan knjige i autorskih prava. U Hrvatskoj se pak 22. travnja obilježava kao Dan hrvatske knjige, pa je u sklopu toga od 2012. godine organizirana i »Noć knjige«. Dječji vrtić Ciciban se uključio u obilježavanje  upravo organizacijom ove radionice, ali i promocijom »Stihovnice«, te čitanjem autorskih priča za djecu Slavice Trgovac Martan. Stihovnica je zbirka stihova koje su napisala djeca odgojno-obrazovne skupine odgajateljica Andreje Akšić i Monike Ćenan. Svako dijete predstavljeno je autorskom karticom, odnosno stihovima koje je samo napisalo, ilustracijom i pjesmom koju je roditelj napisao za dijete. Slavice Trgovac Martan je pak čitala svoje autorske priče, a djeca će ih naknadno ilustrirati. Ilustrirane priče bit će objavljene na internetskim stranicama vrtića.

Sve ove aktivnosti su osmislile i realizirale odgajateljice u suradnji s ravnateljicom Senkom Marijom Ivanušec i pedagoginjom Brankom Biketa Caktaš, koje na svojim licima ne skrivaju zadovoljstvo još jednim uspješnim projektom. Uz pedagoško iskustvo s djecom različitih uzrasta, kažu kako je upravo predškolska dob kreativno najbogatija i pravo im je zadovoljstvo organizirati radionice i projekte ovakvog tipa.

Ažurirano ( Četvrtak, 24 Travanj 2014 13:44 )