• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UČENICI GLAZBENE ŠKOLE VATROSLAVA LISINSKOG IZ BJELOVARA NA XII. PIJANISTIČKOM NATJECANJU »NIKOLAI RUBINSTEIN«

MIA ABRAMOVIĆ I LOVRO ŽAGAR NAGRAĐENI U PARIZU

Nastup naših malih pijanista bio je vrlo zapažen iako su u svojoj kategoriji imali neobično jaku konkurenciju od preko osamdeset prijavljenih natjecatelja iz Francuske, Rusije, Njemačke, Litve, Latvije, Azerbajdžana, Uzbekistana, Gruzije, Srbije i Crne Gore

E-mail Ispis PDF

PARIZ – BJELOVAR U Parizu je od 11. do 19. travnja održano XII. pijanističko natjecanje »Nikolai Rubinstein«  u organizaciji Conservatoire Slave de musique.

Iz glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar pod vodstvom prof. Slađane Buklijaš, nastupili su učenici 2. razreda osnovne škole, Mia Abramović i Lovro Žagar, od ukupno njih 7 iz Hrvatske.

Poznati pijanist i profesor Igor Lazko bio je predsjednik žirija. Kao što je poznato, kod profesora Igora Lazka studirao je na francuskom državnom konzervatoriju Ecole Nationale u Parizu i naš proslavljeni pijanist Maksim Mrvica, a zanimljivo je spomenuti da je on bio i pobjednik ovog istog natjecanja. Dugo vremena nakon Maksima Mrvice na natjecanju nije nastupio nitko iz Hrvatske sve do ove godine.

Nastup naših malih pijanista bio je vrlo zapažen iako su u svojoj kategoriji imali neobično jaku konkurenciju od preko osamdeset prijavljenih natjecatelja iz Francuske, Rusije, Njemačke, Litve, Latvije, Azerbajdžana, Uzbekistana, Gruzije, Srbije i Crne Gore. Tako su oni nastavili s uspjesima, jer su u ovoj godini već osvojili prvo mjesto na državnom natjecanju komornih sastava.

Za pokazano umijeće na natjecanju osvojili su i nagrade, Mia Abramović drugu, a Lovro Žagar treću nagradu. Osim samog odlaska u Pariz, što je već bila svojevrsna nagrada za njihov dosadašnji rad, dobivena priznanja na natjecanju i stečeno iskustvo, bit će im još jedan poticaj za nastavak rada kao i razvoj njihovog glazbenog talenta.

Ažurirano ( Četvrtak, 24 Travanj 2014 14:56 )