• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UČENICA TJEDNA – LAURA MILETIĆ, UČENICA GIMNAZIJE BJELOVAR

JEDNOGA DANA ŽELIM BITI KAO ADELE

Kad sam bila manja imala sam veliku tremu, ali uz pomoć obitelji i prijatelja uspjela sam je se riješiti i sada želim ići svijetom i nastupati poput Adele

E-mail Ispis PDF

Titula učenice tjedna pripala je Lauri Miletić (17), učenici Gimnazije Bjelovar i Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru. Iako paralelno pohađa dvije škole i to s odličnim uspjehom, uspijeva pronaći vremena da zapjeva i svojim prijateljima te vodi posve normalan mladenački život. Nešto više o ovoj mladoj zvijezdi u usponu pročitajte u ovom kratkom intervjuu.

Kako je započela tvoja priča s pjevanjem?

U drugom razredu osnovne škole otišla sam na audiciju u Glazbenu školu. Trebala sam tek u trećem razredu krenuti s nastavom, ali rekli su mi da sam dovoljno talentirana  i imam dovoljno znanja da već u drugom razredu započnem sa školovanjem.  Sada sam već pri kraju srednje glazbene škole.

Osim što pjevaš, sviraš li i koji instrument?

Šest godina svirala sam violinu, a sada u srednjoj glazbenoj sviram klavir jer sam teoretičar. Također, znam nešto malo odsvirati i na gitari.

Možeš li nam reći nešto više o tvom nedavnom uspjehu na natjecanju pjevača amatera »Pusti glas«? Kako si uopće dospjela tamo?

Preko ljeta sam zajedno s prijateljem Matejom Vlahovićem, gitaristom, snimila cover na pjesmu »More than words«  u kućnom studiju Mihaela Bluma. Od tada često pjevamo i sviramo zajedno, to mi je i pomoglo da se riješim svog najvećeg problema – treme. Matejev tata saznao je da se u Velikom Grđevcu, 21. veljače, održava natjecanje pjevača amatera i odlučio nas je prijaviti. Od 20 natjecatelja, uspjeli smo proći u onih 10 finalista koji su se 28. veljače,  u Domu kulture u Velikom Grđevcu pred prepunom dvoranom borili za prvo mjesto.  Premda je Matej jedini svirao, svi ostali su pjevali i svirali uz matricu, morali smo probiti led prvi. Nije bilo lako, ali kada smo saznali da smo pobijedili, brzo smo zaboravili i na tremu i sve ostalo.

Tko ti je najveća potpora i imaš li glazbenoga uzora?

Uz obitelj, moji prijatelji su mi najveća potpora. Iako je ponekad teško ići u dvije škole, nastupati, itd., uvijek pronađem vremena za njih, izlaske...

Najveći uzor mi je Adele. Njene pjesme mi je najlakše pjevati i u skoro svakoj se pronalazim. Jednoga dana htjela bih biti poput nje, nastupati svuda po svijetu i uveseljavati ljude svojim pjesmama.

Imaš li kakvih planova u skoroj budućnosti, nekakva natjecanja ili nešto?

Trenutno želim da što prije završi ova školska godina, da se malo odmorim i da se mogu više posvetiti pjevanju. Sada me čeka županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika i najvjerojatnije idem na državno natjecanje iz latinskoga jezika.

Ažurirano ( Srijeda, 05 Ožujak 2014 18:33 )